Stalverlichting

Stalverlichting

stalverlichting3Installatietechniek Groen kan ook in uw stal een stalverlichting aanleggen volgens de eisen van 150 lux (lichtsterkte) op de vloer, dit wordt vooraf berekend door onze leverancier/fabrikant. Gezamenlijk  maken wij voor u een compleet uitgewerkt lichtplan van de hoeveelheid armaturen en waar deze geplaatst moeten worden.Waarom wit licht (metaalhalogeen) en geen oranje licht (natrium)?

HPI-T lampen of te wel metaalhalogeen lampen hebben zowel voor- als nadelen ten opzichte van de oranje natrium lampen.
De voordelen zijn de aangename kleur van het licht en de veel betere kleurweergave. Met name deze veel betere kleurweergave is een
niet te onderschatten factor die vooral bij het observeren en beoordelen van koeien die vlak bij elkaar staan heel belangrijk is.Optimaal licht voor een stabiel bioritme van de koe

Afwisselende periodes van licht en donker in een vast ritme dragen bij aan het optimaliseren van het bioritme van mens en dier. Door het juiste lichtregime toe te passen in de stal is het voor de veehouder, naast het goed kunnen observeren en veilig kunnen werken, ook van belang dat hij zijn melkvee kan blootstellen aan de juiste lichtkleur, lichtduur en lichtintensiteit. Zeker is dat het waarnemen van licht de hormoonhuishouding van de koe beïnvloedt, waardoor bij een goede verhouding van licht / donker de vruchtbaarheid en melkproductie wordt verbeterd. Ook voor jongvee en droogstaande koeien is een goed uitgekristalliseerd lichtregime belangrijk om tot een optimale groei en latere productie te komen.

Naast deze voordelen is het ook van belang dat de investering in armaturen en de  installatie ervan in een korte tijd terugverdiend kunnen worden.

Voor vragen of een vrijblijvende offerte kunt u telefonisch contact opnemen met Gerard Rietman.

stalverlichting1
stalverlichting2Aarding stal voor betere opbrengst

Het aanpassen en goed aanleggen van de aarding in uw stal is van wezenlijk belang, het bevordert  de opbrengst en het welzijn van uw vee. Installatietechniek Groen kan voor u metingen verzorgen en vervolgens de elektrische installatie in uw stal aanpassen. 

 

Afdrukken E-mail