• Home
  • Duurzame energie
  • Zonnepanelen

Zonnepanelen

De zon als energiebron ! 

Zonnehuus2
Zelf elektriciteit opwekken met de zon?  Met zonnepanelen is het mogelijk én verlaagd u uw energiekosten. Deze besparing wordt alleen maar groter, door de almaar stijgende energieprijzen.  


Alle voordelen op een rij: 

- Zelf stroom opwekken
- Subsidiemogelijkheden
- Fiscaal aftrekbaar
- Zeer hoge rendementen
- Onafhankelijk van uw energiebedrijf 
- Woning of bedrijf wordt meer waard
- Bijdragen aan een duurzame toekomst


Hoe gaat het in zijn werk?

Panelen die elektra opwekken worden ook wel zonnepanelen of PV (in het engels photo voltaic) panelen genoemd. 

De panelen worden aangesloten op één of meerdere stroomomvormers die de zonnestroom omzetten in 230V netspanning. De opgewekte energie gebruikt u dan direct in uw woning waardoor u minder energie behoeft af te nemen bij het energiebedrijf. U bespaart dus op uw inkoop.

Indien u meer elektriciteit opwekt dan dat u zelf gebruikt, kunt u het te veel aan elektriciteit terugleveren aan uw energieleverancier.

Tot een teruglevering van 5000 kWh (of uw jaarlijks verbruik, als die minder is dan 5000 kWh) per jaar is de leverancier verplicht om u dezelfde prijs te geven als de prijs die u betaalt, inclusief BTW en belastingen. Tot die grens maakt dus niet uit of u de opgewekte elektriciteit zelf gebruikt of teruglevert aan het net.


De panelen   
 
Zonnepanelen zijn opgebouwd uit losse cellen die licht omzetten in elektrische energie. Hoe meer zonlicht, des te meer spanning vrijkomt in de zonnecellen en dus hoe hoger het rendement van de installatie. ’s Morgens, ’s avonds, bij mist of dikke bewolking zijn de prestaties weliswaar lager, maar ook dan produceren zonne-energieinstallaties nog steeds elektriciteit.
Het lijkt onlogisch, maar zonnepanelen functioneren beter als het kouder is. Hoe lager de temperatuur, hoe hoger de elektriciteitsproductie. Een goede ventilatie van zonnepanelen verlaagt de kerntemperatuur en verhoogt daarmee de prestaties.
De panelen zijn vervaardigd uit materialen die hergebruikt kunnen worden om nieuwe zonnepanelen en producten te produceren.  

De panelen welke wij leveren zijn van het merk IBC SOLAR, het is een praktisch en onderhoudsarm systeem van het hoogste technische niveau, de panelen van duits fabrikaat zijn voorzien van alle belangrijke kwaliteitscertificeringen en getest door geaccrediteerde en onafhankelijke instellingen, zoals TÜV, VDE, SGS en het Fraunhofer Institut
.

SAM_5216a


Zwarte zonnepanelen 

Ook is het mogelijk All-black 'zwarte' zonnepalen te plaatsen, dit paneel IBC Monosol 250TX Black (monokristallijn), voldoet aan zeer hoge esthetische en prestatie normen. Dankzij de zwarte cel, zwart frame en zwarte achtergrond sluit dit paneel mooi aan bij elk dak. Deze is te gebruiken op woningen / bedrijfspanden, maar ook op historisch beschermde gebouwen. Dit paneel produceert een bovengemiddelde opbrengst mede door zijn monokristal-lijnige 3-busbar technolgie.


- zwarte cel, zwart frame, zwarte achtergrond
- monokristallijn
- estetisch fraai paneel
- hoge opbrengst, 250 Wp
- in europa geproduceerd produkt
- vermogensgarantie van 25 jaar
- productgarantie van 10 jaar
- vermogenstolerantie 0 tot +5 wp

Zwarte zonnepanelen Overijssel


Omvormer

De omvormer is een apparaat dat de gelijkstroom uit zonnepanelen omvormt in wisselstroom (230 volt) die nodig is voor gewone elektrische apparaten. Maar omvormers zijn veel meer dan alleen spanningsomzetters. Een omvormer voert tal van andere taken uit en kan zelfs worden beschouwd als het multifunctionele zenuwcentrum van het zonne-energiesysteem.
Omvormers bewaken en controleren de zonne-energieinstallatie, optimaliseren de prestaties en verzamelen gegevens over het functioneren van het systeem. Bij netgekoppelde systemen verbreken omvormers indien nodig automatisch de verbinding met het openbare elektriciteitsnet om het systeem te beschermen tegen overbelasting.

Omvormer SMA Overijssel

Wat is mijn rendement

Voor particulieren is de investering gemakkelijk terug te verdienen in minder dan 10 jaar. In rendement uitgedrukt komt dit neer op 10% rendement per jaar. In sommige regio's verstrekken provincies of gemeenten extra subsidies, logischerwijs wordt het rendement nog hoger en de terugverdientijd korter.


Zakelijk investeren

Een investering in een duurzame installatie als zonnepanelen is fiscaal aftrekbaar. Zodoende kan het ook zakelijk gezien een zeer interessante investering zijn. Hoe dit allemaal werkt kunnen wij u uitleggen. 


Wij bieden u: 

- 25 jaar opbrengstgarantie
- 10 jaar garantie op zonnepanelen
- 5 jaar garantie op omvormer (tot 20 jaar uit te breiden)
- Compleet geinstalleerde installatie
- A-merk materialen
- Aanvragen / contact met nutsbedrijf regelen wij voor u!


Als lokale installateur bieden wij u zekerheid

Van zonnepanelen kunt u misschien wel dertig jaar profiteren. Al die tijd heeft u minder of geen last van stijgende elektriciteitsprijzen. Maar vóór u investeert wilt u zeker weten dat uw installatie probleemloos blijft functioneren en maximaal rendement oplevert. Die zekerheid krijgt u bij ons. Als lokale installateur kunnen we ons goed verplaatsen in uw wensen en hebben we ervaring met vergelijkbare woningen. U kunt bij ons rekenen op betrouwbaar advies, deskundige installatie en harde garanties. En wilt u in de toekomst iets vragen? Dan u vindt u ons nog steeds in de buurt en staan we direct voor u klaar!

 

 

Recycling van zonnepanelen: de cirkel gesloten

De markt voor zonnepanelen begint zich in Nederland nog maar net te ontwikkelen. Maar dat is geen reden om niet na te denken over wat er met de producten moet gebeuren aan het eind van de levenscyclus. Samen met onze leverancier Mijn Energiefabriek onderkennen wij onze verantwoordelijkheid en maken het daarom mogelijk om gebruikte zonnepanelen kosteloos te retourneren en zorgen ervoor dat ze via een goed georganiseerd circuit op de juiste plek terecht komen om gerecycled te worden. 

 

PVCycle

 

Zonnepanelen zijn vervaardigd uit materialen die uitstekend hergebruikt kunnen worden: glas, aluminium en silicium. Deze materialen kunnen weer ingezet worden bij de productie van nieuwe zonnepanelen. Zo wordt voorkomen dat er afval ontstaat en wordt het gebruik van grondstoffen beperkt. Daarmee leveren zonnepanelen zelfs aan het einde van hun levenscyclus nog energie op en wordt de cirkel gesloten.

 

 

Meer informatie

Wij werken samen met vooraanstaande bedrijven op het gebied van zonne-energie. Samen  kunnen wij u snel en gemakkelijk voorrekenen wat uw voordeel is en regelen alles van A tot Z, dus ook uw subsidieaanvraag of contact met nutsbedrijf!

Wilt u weten of ook uw woning geschikt is voor zonnepanelen? Neem contact met ons op, wij komen graag bij u langs voor vrijblijvend advies!


Klik hier voor door ons gerealiseerde projecten van zonnepanelen. 


Afdrukken E-mail