Energiebespaardagen 2015; Energie besparen blijft hot item

Als je dan toch nieuw gaat bouwen, dan ook meteen maar zo duurzaam mogelijk. Met een warmtepomp komt energieneutraal wonen snel dichtbij. Deskundigen noemen deze systemen dan ook de toekomst. De belangstelling vanuit consumenten daarvoor is groot, zo bleek tijdens de Energiebespaardagen van Installatietechniek Groen in Ommen afgelopen 6 en 7 november.

Vooral toekomstige bewoners van nieuwbouwwijk Boerenerven in Ommen-Oost wilden volgens Frank Groen meer over de warmtepompsystemen weten. ‘Zaten zonnepanelen enkele jaren geleden nog tegen een doorbraak aan, nu geldt dat voor de nieuwe generatie warmtepompen die compacter, goedkoper en gemakkelijker te installeren zijn. Met een warmtepomp kun je tot driekwart van je warmte gratis uit de lucht, grond of water halen. Daarmee is het een uitermate duurzame manier om je woning middels aardwarmte te verwarmen en te koelen. Bovendien is het goed voor de portemonnee.’ De inregeling van de warmtepomp ten opzichte van het afgiftesysteem en het warmteverlies luistert heel nauw, daarom wijst Groen erop dat een kundige installateur de sleutel is om de comfort- en energiebesparingsdoelstellingen te halen.

Verlagen energieverbruik

Energieverbruik verlagen kan ook op andere manieren. Zo is de belangstelling voor zonnepanelen nog altijd groot, merkt hij. ‘De technologische ontwikkelingen van PV-systemen gaan door en vooral de hogere opbrengsten maken dat het een aantrekkelijke investering blijft’, vertelt Groen die in zijn zaak tal van zonne-energie oplossingen had opgesteld voor schuin- en platdak, maar ook voor maatwerksystemen. Van de ongeveer 300 bezoekers schaften enkelen direct een set zonnepanelen aan.

CV-optimalisatie 

Verder ging er veel aandacht uit naar de nieuwste energiezuinige CV-ketels van Nefit met A-label. Aan de verkoop hiervan op de beursdagen was een verloting verbonden. De gratis Nefit CV-ketel is gewonnen door familie Ningbers uit Ommen. 

Snel en eenvoudig de temperatuur in iedere ruimte in huis afzonderlijk regelen kan met CV-optimalisatie. ‘Iedereen kent het probleem wel dat de ruimten die dicht bij de cv-ketel liggen snel warm worden, terwijl de vertrekken verderop niet de gewenste temperatuur bereiken. Menigeen denkt het ongemak te kunnen verhelpen door de thermostaat in de woonkamer iets hoger te zetten, waar het vervolgens te warm wordt. Niet erg comfortabel en het gasverbruik is onnodig hoog, maar dit is gemakkelijk op te lossen met een energiezuinige regeling als Evohome.’

Energierekeninganalyse

Veel bezoekers maakten gebruik van de mogelijkheid voor een analyse van hun energierekening door Ryco Energieadvies of lieten zich voorlichten over energiezuinige (LED) verlichting, pelletkachels, isoleren door ETS isolatie en over dubbelglas door Lennips.

Een enerverende wereld. Dat wilde Groen ook aan jongeren meegeven, want er dreigt een toekomstig tekort aan technisch personeel op de arbeidsmarkt. In de alles-is techniek-experience van OTIB konden VMBO-leerlingen op een aantrekkelijke en interactieve wijze kennis maken met de vele mogelijkheden die techniek te bieden heeft.

De duurzaamheidsfactor is inmiddels zo diep in het installatiebedrijf geworteld dat het middels een extra teken nu ook in het nieuwe logo dat op de beurs werd gepresenteerd een plek heeft gekregen. ‘Het klavertje vier wordt beschouwt als geluksbrenger, maar staat daarnaast voor ons ook voor duurzaamheid. Met het nieuwe logo zijn wij helemaal klaar voor toekomst.’

Afdrukken E-mail

Footer

Sitemap | © 2015 Installatietechniek Groen b.v. | Patrijsstraat 3-5 | 7731 ZL Ommen | 0529-452203 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. |

Afdrukken E-mail

Verwarming bedienen met smartphone of tablet

Ook u kunt uw verwarming eenvoudig bedienen met de smartphone of tablet.

Met de  Round Connected kan het wooncomfort in huis snel en eenvoudig worden geregeld via een app. Een overzichtelijke app die tevens een bijdrage levert op het gebied van energiebesparing omdat de woning alleen wanneer nodig wordt verwarmd. De gratis app is verkrijgbaar voor iOS 6.0 en hoger en Android 4.0 en hoger.

De Round Connected is er al vanaf 149 euro en eenvoudig gemonteerd.

Installatietechniek Groen is Honeywell ambassadeur, voor u betekend dit garantie op de producten en kennis van zaken. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies!

 

Honeywell Overijssel

 

Afdrukken E-mail

Het voorlopige energielabel: wat gebeurt er?

Vanaf 1 januari 2015 ontvangen alle particuliere woningeigenaren een voorlopig energielabel van de rijksoverheid. Het energielabel geeft een inschatting van hoe energiezuinig een huis is. Wij kunnen u helpen om energie te besparen en daarmee een groener label te verkrijgen.

Alle particuliere woningeigenaren die nog geen energielabel hebben, ontvangen in januari of februari 2015 een voorlopig energielabel van de overheid. Dit is een inschatting van het energielabel, gebaseerd op enkele openbare gegevens, zoals het type woning en het bouwjaar en een inschatting van gemiddeld per type woning genomen maatregelen.
Wanneer een woningeigenaar zijn huis wil verkopen, volstaat een voorlopig energielabel niet. Hij moet dan inloggen met DigiD en zelf een definitief energielabel regelen op www.energielabelvoorwoningen.nl. De eigenaar controleert daarvoor online de gegevens waarop het voorlopige energielabel is gebaseerd, levert waar nodig digitaal bewijs aan en laat een erkend deskundige de gegevens op afstand controleren en goedkeuren. De eigenaar betaalt daarvoor enkele tientallen euro’s aan de erkend deskundige.
Per 1 januari 2015 ziet de Inspectie Leefomgeving en Transport erop toe dat verkopers en verhuurders een definitief energielabel overhandigen. Verkopers/verhuurders riskeren een boete die kan oplopen tot 400 euro, als zij bij de verkoop van de woning geen definitief energielabel overhandigen.
Het verkrijgen van het energielabel is eenvoudiger geworden, waardoor een verkoper het definitieve energielabel snel en vrij gemakkelijk online kan regelen.

De voorlopige en definitieve energielabels zijn sinds 1 januari openbaar via www.zoekuwenergielabel.nl. Ook in commerciële advertenties voor de verkoop van woningen, zoals op woningaanbodwebsites, in etalages en in gedrukte media is vanaf 1 januari a.s. vermelding van de energielabelklasse verplicht.


Wat kunnen wij voor u betekenen?
Wij kunnen u helpen uw woning energiezuiniger te maken en zo een groener energielabel te krijgen. Dat kan bijvoorbeeld door toepassing van een energiezuinige HR (combi)ketel, zonnepanelen, warmtepomp, douche-wtw of zonneboiler. 

 
Investeren
Het is voor woningbezitters nu extra aantrekkelijk om te investeren in energiebesparende maatregelen. Tot 1 juli 2015 geldt namelijk nog het lage btw-tarief van 6% op onderhouds- en renovatiewerkzaamheden. En met de energiebespaarlening profiteren huiseigenaren bovendien van een extra lage rente als zij geld lenen om te investeren in bijvoorbeeld zonnepanelen of een energiezuinige cv-ketel.

EPA

Afdrukken E-mail

Energiebespaarshow lokt veel bezoekers

Afgelopen weekend was het weer tijd voor onze jaarlijkse energiebespaarshow in en om ons pand in Ommen.

Wij timmeren al meerdere jaren aan de weg als het gaat om duurzaamheid en energiebesparing. Naast tal van energiebesparende maatregelen stond ook de opleidingstruck van OTIB (Opleidingsfonds Technische Installatie Beroepen) bij het pand, bedoeld om bij de jeugd interesse te kweken voor het mooie beroep van installatietechniek.

Over de 2 dagen lieten enige honderden bezoekers zich uitgebreid voorlichten over allerlei vormen van energiebesparing en duurzame energie. Veel aandacht ging uit naar de opgestelde pelletkachels, maar er was ook veel belangstelling voor zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen, LED-verlichting, isolatie- en dakwerk en de duurzame lening welke door de Gemeente Ommen werd toegelicht.  

De meeste aandacht ging echter opnieuw naar de nieuwste energiezuinige CV-ketels. Aan de verkoop van de dag was een verloting verbonden. De familie Horinga uit Ommen won een gratis Nefit CV-ketel.

Mocht u de dag gemist hebben en willen weten hoeveel energie u kunt besparen? Neem dan contact met ons op.

Energie besparen Ommen

Energiebesparen Ommen

 

Energiebesparen Ommen

Zonnepanelen Ommen beurs

 

Afdrukken E-mail

Groen deelnemer van Energieplein Ommen

Energieplein Groen Ommen

Het Energieplein Ommen is een initiatief van de gemeente Ommen en vijf lokale bedrijven die alles weten over duurzaamheid. Naast advies, gaan de medewerkers van Groen Installatietechniek, Bouwgroep Exel, Aannemersbedrijf OCB, Vastgoedonderhoud Lennips en Installatiebedrijf Tijhaar ook daadwerkelijk aan de slag om de maatregelen toe te passen. “Samen kunnen we heel snel schakelen”, zegt energieadviseur Ad Goudzwaard. De Dalfsenaar is naast makelaar ook bouwkundige en inspecteur in duurzame energie en werkzaam als adviseur van het Energieplein. “De ondernemers van het Energieplein werken nauw samen en hebben elk hun eigen expertise. Als energie-adviseur fungeer ik als aanspreekpunt voor de klant. Nadat ik een advies uit heb gebracht, maak ik ter plekke een offerte, zodat de klant niet alleen exact weet wat de energiemaatregelen hem gaan opleveren, maar ook wat het gaat kosten. Gaat de klant hier, eventueel na een aantal nachtjes slapen, mee akkoord, dan kunnen er direct afspraken gemaakt worden om de maatregelen toe te passen.”

 

Hoewel veel mensen in de eerste plaats vooral kijken naar wat bepaalde energiemaatregelen opleveren, is de verhoging van het wooncomfort volgens Dirk Jan Pieters van de OCB minstens zo belangrijk. “In een niet- of slecht geïsoleerd huis is het nooit echt behaaglijk warm en vaak erg vochtig”, weet hij. “Bovendien levert vocht weer allerlei schimmels op, wat ook niet erg goed is voor de gezondheid.” Rik Korstee van Bouwgroep Exel knikt instemmend. “En dat niet alleen”, zegt hij. “Door te isoleren wordt het binnen ‘s winters niet alleen warmer, maar in de zomer ook koeler. Daarnaast houd je ook het geluid buiten. Dat is heel fijn als je bijvoorbeeld in een drukke buurt woont.”

 

Volgens installateurs Frank Groen en Roy Tijhaar zijn er naast isolatie, dubbel glas en zonnepanelen onnoemelijk veel milieumaatregelen te treffen. “Er komen steeds meer snufjes op dat gebied”, vertelt Frank. “Je hoeft daarvoor soms niet eens nieuwe installaties aan te schaffen. Denk alleen maar eens aan het waterzijdig inregelen van de bestaande cv. Dan wordt bij alle radiotoren het verschil in temperatuur tussen het instromende en het uitstromende water gecontroleerd. Indien nodig gecorrigeerd. De mate van besparing is onder meer afhankelijk van de efficiëntie van de CV installatie vóór het waterzijdig inregelen, maar een besparing van 15 tot 30 procent is eerder regel dan uitzondering. Als je een HR combiketel combineert met waterzijdig ingeregelde radiatorkranen wordt de besparing alleen maar groter.”

 

Energieplein Groen Ommen

 

Afdrukken E-mail

Nu tot € 350,-- retour op CV-ketels van Nefit

Nu tot € 350,- retour op CV-ketels van Nefit, kom langs in ons duurzaamheidscentrum en laat u voorlichten welk Nefit toestel het best past bij uw wensen! 

adv Groen 130x292 Slim

Afdrukken E-mail

Bostheater Ommen draait film met hulp van zonnepanelen

In samenwerking met Staatsbosbeheer, de gemeente Ommen en installatietechniek Groen uit Ommen organiseert De Stichting Bostheater dit jaar een openluchtvoorstelling van ‘De Nieuwe Wildernis’.

De stroom die nodig is voor deze voorstelling wordt volledig opgewekt door de zon met zonnepanelen. Natuur is iets waar we samen heel zuinig op moeten zijn. En waar we met zijn allen van kunnen genieten.

 Bostheater Ommen

Website Bostheater Ommen

Afdrukken E-mail

Elf provincies verruimen regeling 'Asbest eraf, zonnepanelen erop'

De huidige Stimuleringsmaatregel ‘Asbest eraf, zonnepanelen erop’ wordt door alle provincies verruimd en verlengd om het beoogde resultaat van vier miljoen vierkante meter asbestsanering te behalen. Dit hebben Gedeputeerde Staten van elf provincies besloten. Uitzondering hierop is de provincie Zuid-Holland. Daar besluiten Gedeputeerde Staten op 24 juni over de Stimuleringsmaatregel. Wanneer alle provincies positief hebben besloten, zal het Interprovinciaal Overleg (IPO) met het ministerie de voorgestelde aanpassingen bespreken. De Stimuleringsmaatregel is voortgekomen uit het convenant met voormalig staatssecretaris Atsma van Infrastructuur en Milieu. Aanpassing van het convenant is nodig vanwege de voorgenomen verlenging van de aanvraagperiode van de Stimuleringsregeling en verbreding van de doelgroep. Naar verwachting kunnen vanaf 1 juli naast agrariërs ook voormalig agrarisch ondernemingen en eigenaren van een voormalig agrarisch bouwblok gebruik maken van de aangepaste regeling.

De voorgenomen wijzigingen op een rij:
 

• Subsidie is verhoogd van drie naar vierenhalve euro per vierkante asbestdak.
• Minimum oppervlakte van vierhonderd is verlaagd naar tweehonderdvijftig vierkante meter te saneren asbestdak.
• Plaatsing van minimaal vijftien is verlaagd naar vijf kilowattpiek zonnepanelen.
• Maximale subsidiebedrag per aanvrager is verhoogd van vijfenzeventighonderd naar vijftienduizend euro
• De looptijd van de regeling is met een jaar verlengd. Aanvragen kan tot 1 september 2015.

Bron: Solar Magazine

Asbest zonnepanelen Overijssel

 

Afdrukken E-mail

Leerlingen diverse scholen ontdekken installatietechniek

Afgelopen week stond de ‘Technobiel’ van OTIB (Opleidingsfonds Technisch Installatiebedrijf) bij ons in Ommen, leerlingen van school de Maat, OBS Dennenkamp, De Schakel en Het Koleriet konden op deze dag kennis maken bij ons met het installatievak.

De Technobiel is een mobiele experimenteerruimte waarin leerlingen, die voor de keuze van vervolgonderwijs staan, op allerlei manieren van techniek kunnen proeven. Hoewel de leerlingen elke week techniek krijgen was dit een leerzame dag, ze waren allemaal erg enthousiast om op deze manier meer te leren over techniek.  

Technobiel Otib leerlingen

Technobiel Otib leerling

Afdrukken E-mail

Scholieren Vechtdal College ontdekken techniek

Afgelopen week hebben wij de Promodoetrailer van OTIB (Opleidingsfonds Technisch Installatiebedrijf) naar ons bedrijf gehaald. Alle VMBO leerlingen van het Vechtdal College Ommen konden hier kennis maken met installatietechnieken, ze mochten zelf een badkamer ontwerpen, een videoquiz doen en een beroepskeuzetest doen, na het bezoek van de Promodoetrailer kregen de leerlingen nog een rondleiding door ons bedrijf waar ze kennis konden maken met tal van nieuwe duurzame technieken.

Vechtdal College

School Ommen

Promodoetrailer installatietechniek

 

Afdrukken E-mail

Recycling van zonnepanelen: de cirkel gesloten

De markt voor zonnepanelen begint zich in Nederland nog maar net te ontwikkelen. Maar dat is geen reden om niet na te denken over wat er met de producten moet gebeuren aan het eind van de levenscyclus. Samen met onze leverancier Mijn Energiefabriek onderkennen wij onze verantwoordelijkheid en maken het daarom mogelijk om gebruikte zonnepanelen kosteloos te retourneren en zorgen ervoor dat ze via een goed georganiseerd circuit op de juiste plek terecht komen om gerecycled te worden. 

 PVCycle

Zonnepanelen zijn vervaardigd uit materialen die uitstekend hergebruikt kunnen worden: glas, aluminium en silicium. Deze materialen kunnen weer ingezet worden bij de productie van nieuwe zonnepanelen. Zo wordt voorkomen dat er afval ontstaat en wordt het gebruik van grondstoffen beperkt. Daarmee leveren zonnepanelen zelfs aan het einde van hun levenscyclus nog energie op en wordt de cirkel gesloten.

Afdrukken E-mail

Ommen bij de 15 best genoteerde zonnepanelen gemeentes

We kunnen trots zijn op de Gemeente Ommen, uit onderstaand rapport blijkt dat Ommen bij de 15 best genoteerde gemeentes zit als het gaat om het aantal zonnepanelen per inwoner! 

Medio februari 2014 werd er een update gegeven met spectaculaire nieuwe data uit het PIR register van de netbeheerders, zoals geïnventariseerd door de Klimaatmonitor databank van Rijkswaterstaat. Tijdens onze vakantie in september werd nog eenmaal door Netbeheer Nederland een nieuwe stand opgegeven van 106.998 geregistreerde installaties met een gezamenlijk vermogen van 455,007 MWp.

De nieuwe cijfers zijn spectaculair. Er is namelijk al 665,5 MWp vermogen aan PV-capaciteit geregistreerd in het PIR register. Die 665,5 MWp, dat moet benadrukt blijven worden, kan echter nog steeds niet de totale capaciteit in Nederland zijn (!), want er zijn veel installaties niet aangemeld / geregistreerd. ( bron: www.polderpv.nl)

15 beste gemeentes zonnepanelen

Afdrukken E-mail

Hoofdprijs eindejaarsactie HVO uitgereikt

De eindejaarsactie van de Handelsvereniging Ommen met de stadspas is afgelopen en daarom is de hoofdprijs uitgereikt. De hoofdprijs is een door ons beschikbaar gestelde set zonnepanelen t.w.v. € 1.750,--. De prijs is gewonnen door Wilma Wassens. Haar man heeft de prijs voor haar in ontvangst genomen bij Café Restaurant Flater. Binnenkort zullen de panelen worden geplaatst en kan de familie Wassens hun eigen stroom gaan opwekken, wij wensen hun veel plezier van de zonnepanelen!

Winnaar eindejaarsactie HVO

 

Afdrukken E-mail

Eerste zonnecarport geplaatst

In Wormer is de eerste carport met geïntegreerde zonnepanelen geplaatst.

Bij deze vrijstaande woning is een zonnecarport met een totaalvermogen van 4.200 Wp geplaatst. De bewoners hebben hiermee de landelijke primeur van de zonnecarport van Mijn Energiefabriek. De twee elektrische auto’s staan nu beschut onder een dak van zonneglaspanelen, die niet alleen energie opleveren, maar ook nog eens licht doorlaten. De carport is een voorbeeld waarbij zonne-energie wordt geïntegreerd in een bouwwerk. De gebouwschil krijgt er gewoon een extra functie er bij, namelijk om energie op te wekken. Dit levert bovendien estethische voordelen op boven de tradionele oplossing: zonnepanelen op een conventioneel dak. Er zijn al een behoorlijk aantal goede oplossingen om zonne-energie te integreren in gebouwen - in vaktermen BIPV (Building Integrated PV). 

Wilt u weten wat de mogelijkheden voor u zijn? Wij informeren u graag. 

Zonnecarport overijssel

Afdrukken E-mail

Installatietechniek Groen geeft zonnepanelen cadeau

Je zult maar een CV-ketel of een set zonnepanelen bestellen om er vervolgens achter te komen, dat je een set zonnepanelen t.w.v. € 1095, -- hebt gewonnen. Dat overkwam de fam. Strampel uit Ommen. Ze bezochten 26 oktober onze Energiebespaardag. Een dag vol informatie en acties over duurzame oplossingen in en om het huis of  bedrijf.

Op deze dag werd onder de bezoekers die op deze dag een nieuwe CV-ketel of  set zonnepanelen aanschaften een gratis Nefit CV-ketel of set zonnepanelen verloot. De familie Strampel uit Ommen mochten deze prijs mee naar huis nemen.  

Inmiddels liggen de 18 zonnepanelen al op het dak van de woning. De familie Strampel die al enige tijd het plaatsen van zonnepanelen overwoog en tijdens de Energiebespaardag hun kans schoon zagen om van een scherpe aanbieding te profiteren waren erg blij met de prijs, ‘we hebben de panelen nu 4 jaar eerder terugverdiend, een mooie meevaller en op de laptop kan ik zien hoeveel stroom de panelen leveren, ik kijk hier elke dag op, maar dat schijnen veel zonnepanelen eigenaren te doen’. Frank Groen die de zonnepanelen en de installatie ervan aanbood bevestigt dat. ‘Iedereen is nieuwsgierig hoeveel ze kunnen besparen. Daar was ons de Energiebespaardag ook om te doen. Er is vaak meer mogelijk dan bewoners denken.’ Wij wensen de winnaars veel plezier met en gemak van hun nieuwe duurzame installatie.

Prijswinnaars gratis zonnepanelen

Afdrukken E-mail

BTW terugvorderen op aanschaf zonnepanelen

Begin november maakte de belastingdienst bekend dat particulieren die vanaf 20 juni 2013 zonnepanelen hebben aangeschaft, recht hebben op teruggave van de BTW. Een financieel zeer interessante regeling, waarbij consumenten al snel 600 euro van de belastingdienst kunnen terugvorderen. 

Wij vinden het belangrijk consumenten te wijzen op deze regeling en nemen de bijbehorende administratieve rompslomp graag uit handen. Op een simpele manier kan een huishouden met zonnepanelen al snel 600 euro terugvorderen, een welkome meevaller in deze dure maanden! Voor vragen kunt u contact met ons opnemen.

 BTW zonnepanelen overijssel

Afdrukken E-mail

Wethouder Lagas lovend op energiebespaardag

Vijfde editie energiebespaardag Groen lokt veel bezoekers.
 

Zaterdag 26 oktober 2013 was het alweer de 5e keer dat de energiebespaardag georganiseerd werd in en om het pand van Installatietechniek Groen.
Nadat Gerbrand Groen iedereen welkom had geheten, gaf hij wethouder Lagas het woord. In haar openingswoord sprak wethouder Lagas lovende woorden over de inzet van Installatietechniek Groen. Zij legde er de nadruk op dat er een uitstekende samenwerking is tussen Groen en de gemeente Ommen en dat Groen al meerdere jaren aan de weg timmert als het gaat om duurzaamheid en energiebesparing. Ook sprak zij lovend over het initiatief van Groen om de opleidingstruck van OTIB (Opleidingsfonds Technische Installatie Beroepen) bij het pand te plaatsen om zo bij de jeugd interesse te kweken voor het mooie beroep van installatiemonteur.

Energiedag Overijssel 2013

Energiedag Overijssel 2013

Wethouder Lagas benadrukte dat mede dankzij Groen de gemeente Ommen op de 3e plaats staat in Overijssel als het gaat om het aantal geplaatste zonnepanelen en noemde het van groot belang, dat de inwoners van de gemeente Ommen goed voorgelicht worden over de mogelijkheden van duurzame energie en eventuele subsidies.

Over de gehele dag lieten enige honderden bezoekers zich uitgebreid voorlichten over allerlei vormen van energiebesparing en duurzame energie. Veel aandacht ging uit naar de opgestelde warmtepomp, maar er was ook veel belangstelling voor zonnepanelen, zonneboilers, pelletkachels, LED-verlichting, isolatie- en dakwerk en CV regelingen.
Topper van de dag was echter opnieuw de interesse voor de nieuwste CV ketels. Aan de verkoop van de dag was een verloting verbonden. De familie Strampel uit Ommen won een gratis set zonnepanelen.

Energiedag Overijssel 2013

 

 

Afdrukken E-mail

Wijkaanpak Ommen

Wijkaanpak Groen Ommen

Bijna 30% van het energieverbruik in de gemeente Ommen komt voor rekening van bestaande woningen. Vooral bij woningen uit de vorige eeuw is nog veel winst te behalen als het gaat om energiebesparing. De gemeente Ommen gaat samen met 5 lokale bedrijven waaronder Groen deze uitdaging aan. De partijen hebben hun krachten gebundeld in het Energieplein Ommen. Samen draaien ze een pilot, genaamd de wijkaanpak, in een deel van de wijk De Dante. Met de wijkaanpak wil het Energieplein Ommen bewoners van bestaande woningen ertoe bewegen energiebesparende en/ of energieopwekkende maatregelen toe te passen. De aanpak richt zich op het ‘samen aanpakken’. Door gezamenlijk maatregelen toe te passen, kan het goedkoper, en krijg je ook saamhorigheid in de buurt. 

De vijf bedrijven die zijn betrokken bij Energieplein Ommen hebben een passend en aantrekkelijk aanbod van energiebesparende maatregelen voor u. Het aanbod is geschikt voor uw woning, zodat u direct in kunt stappen. Maar u kunt ook zelf aanpakken. Het Energieplein Ommen adviseert u graag. Misschien kunt u ook nog gebruik maken van een aantrekkelijke duurzaamheidslening of een subsidie. Wilt u liever samen optrekken met uw buren of andere inwoners in uw buurt of wijk? Ook dat is mogelijk bij Energieplein Ommen. Hierbij geldt wel: hoe meer woningeigenaren in de straat of wijk meedoen, hoe voordeliger het voor iedereen wordt. Dat is de kracht van het Energieplein Ommen! 

Voor meer informatie klik hier. 

Afdrukken E-mail

Nefit Easy, de thermostaat die het u gemakkelijk maakt

Nefit Easy is de eerste slimme thermostaat met alleen maar voordelen. Stijlvol, supereenvoudig te bedienen en altijd automatisch de juiste temperatuur.

Bovendien helpt Easy u energie te besparen. En dat alles zonder contract of abonnement!

Nefit Easy kopen

Waar u ook bent, u kunt altijd uw cv regelen met de Easy app op uw smartphone en tablet. U kunt zien hoe warm het thuis is en op afstand de temperatuur aanpassen. De bediening van de Easy zelf is een wonder van eenvoud. Graag leggen wij u alles uit over deze thermostaat in ons duurzaamheidscentrum, of kijk als vast op de website van Nefit.

 

 

Afdrukken E-mail

Goede resultaten zonnepanelen installaties Groen

Regelmatig vertellen ons klanten hoe de opbrengst van hun zonnepanelen is na een jaar en hoe tevreden ze er mee zijn, ondanks een slecht voorjaar hebben de installaties door ons aangelegd boven verwachting goede opbrengsten gehaald. 

Zo meldt de fam. Grondman uit Ommen dat in de offerte die ze vorig jaar van Groen ontving stond dat de jaaropbrengst 2400 kWh per jaar zou zijn. Onlangs hadden ze de zonnepanelen precies 1 jaar op de woning liggen en zaten ze ruim boven de 2800 kWh opbrengst! Een mooi resultaat en nog 400 kWh extra stroom. 

Erik Kamphuis van het gelijknamige vleesvarkensbedrijf heeft 2 installaties van elk 240 zonnepanelen op de stallen liggen (zie onderstaand) en vertelt dat de installatie welke geplaatst is in juni 2012, goed moet zijn voor een berekende opbrengst van 49500 kWh. Na precies een jaar, op de dag af, heeft de installatie ruim 53500 Kwh geproduceerd. Al met al een goed rendement en een extra opbrengst van 4000 kWh. Ondanks een niet al te zonnig voorjaar toch een prima resultaat lacht Kamphuis! 

Uit bovenstaande resultaten blijkt hoe belangrijk de keuze voor kwalitatief hoogstaande materialen is welke op termijn voor een nog beter rendement zorgen.  

Zonnepanelen goede opbrengst

 

Afdrukken E-mail

Stem op de duurzaamste ondernemer!

Vanaf vandaag begint de publieksstemming van de MVO Prijs Regio Zwolle. Tot en met zondag 6 oktober kunt u stemmen op de ondernemer die naar uw mening de beste duurzame resultaten heeft geboekt. In onze regio zijn 10 bedrijven genomineerd en wij zijn blij u te mogen melden dat wij hierbij zitten! U kunt hier eenvoudig uw stem uitbrengen! 

De 10 deelnemers zijn geselecteerd door een vakkundige jury, op basis van strenge criteria op gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Hierbij kunt u denken aan het opwekken van hernieuwbare energie, het inkopen van milieuvriendelijke materialen, gebruik van duurzame producten. Maar ook een evenwichtig sociaal personeelsbeleid te voeren, en maatschappelijke projecten te ondersteunen. Hieronder vindt u onze nominatie.

  

MVOPrijs RegioZwolle 400x300

  

Ondernemerschap gaat moeiteloos samen met natuur en landschap. Dat bewijst Installatietechniek Groen uit Ommen. Het familiebedrijf gooide enkele jaren geleden met succes het roer om van traditionele installateur naar adviseur van groene, duurzame en energiezuinige oplossingen.

Vakantiehuisjes met op afstand bedienbare energiesparende HR-ketels. Bedrijven, scholen en stallen met zonnepanelen voor zowel stroom als warm water, aardwarmte systemen, gesaneerde asbestdaken met zonnepanelen, woningverwarming door koeienmelk. Enkele voorbeelden van duurzame oplossingen en nieuwe techniek die Installatietechniek Groen in Ommen de afgelopen jaren in en op talloze gebouwen in de regio realiseerde.

Showroom wordt duurzaamheidscentrum
Ze zijn sinds 1982 actief in het Vechtdal als traditionele totaalinstallateur, maar afgelopen jaar gooide het Ommense bedrijf het over een andere boeg. De duurzame boeg welteverstaan. De aloude showroom werd een heus duurzaamheidscentrum. Met vooral oplossingen en comfort in plaats van producten. Waar eerst de gaskachels pronkten, staan nu domotica (huisautomatisering), LED-verlichting, duurzame radiatoren, HR-ketels, zonnecollectoren en pelletkachels. De aanpak blijkt lucratief, zowel commercieel als voor de natuur, want het aantal duurzame projecten met onder meer warmtepompen en zonnepanelen groeit sterk.

Betrokkenheid samenleving
Het bijzondere bij de duurzame activiteiten is de betrokkenheid dat het Ommense bedrijf bij de samenleving oproept. Zo organiseert zij al enkele jaren een energiebespaardag met acties. Op deze dag, die voor iedereen vrij toegankelijk is, toont Groen tal van energiebesparende en duurzame mogelijkheden en krijgen bezoekers advies in duurzame oplossingen.
Betrokkenheid begint al bij de jeugd. Zo voorzag Groen meerdere scholen in de Gemeente Ommen van zonnepanelen en werden de leerlingen met een lespakket bewust gemaakt van het gebruik van alternatieve energiebronnen.

Voorlichting en ondersteuning
Naast particulieren adviseert Groen ook het (agrarische) bedrijfsleven door voorlichtingsavonden te organiseren over onder meer zonnepanelen, energiezuinige verlichting en warmtewinning uit koeienmelk. Daarmee weet Groen ondernemers, instellingen en particulieren te inspireren aantoonbaar energiezuiniger te leven en ondersteunt hen hierin ook. De duurzame installateur staat initiatieven bij in het gezamenlijk aanvragen van subsidie. Dit heeft onder meer in 2011 geresulteerd in 750 zonnepanelen in Buurtschap Ommerkanaal, in 2012 een project met 3200 zonnepanelen voor bedrijven in Ommen en in 2013 800 zonnepanelen in Buurtschap Stegeren/Junne/Arrien.

Begin bij jezelf
Natuurlijk kon de ondernemer zelf niet achterblijven; want ‘een beter milieu begint immers bij jezelf’. De met de zon meedraaiende zonnepanelen op het dak van het bedrijf vormen een eyecatcher. Bijzonder ook is de onthulling op 17 november 2012 van één van de eerste laadpunten voor elektrische auto’s in de gemeente Ommen. Installatietechniek Groen is dealer van deze systemen en gaat onder meer hun eigen elektrische auto bij het laadpunt opladen.
Verder startte Groen onlangs met het optimaliseren van de afvalstroom binnen het bedrijf. Met een ‘afvalstraat’ worden restproducten weer verwerkt waardoor er minder grondstoffen nodig zijn voor het produceren van nieuwe producten.

De aanstekelijke golf van duurzaamheid waarop Groen inzet, heeft geleid tot vergroening van de regio. Letterlijk en figuurlijk.

Afdrukken E-mail

Subsidie zonnepanelen voor Ommer ondernemers

Ommer ondernemers kunnen gebruik maken van de mogelijkheid om via Installatietechniek Groen zonnepanelen aan te schaffen mét subsidie van de provincie Overijssel! Deze mogelijkheid kunnen alléén wij als Groen Ommen u bieden.

Hoe gaat het in z’n werk

Door ons is in samenwerking met 32 Ommer ondernemers een zogenaamde ‘tender regeling’ voor subsidie aangevraagd bij de provincie Overijssel in 2012. Deze ‘tender’is goedgekeurd door de provincie en onze montageploegen zijn druk bezig om totaal 3400 zonnepanelen mét subsidie in een straal van 6 km rondom Ommen te plaatsen.

Zonnepanelen Subsidie Ommen

Voordelen

1. De subsidie wordt door ons rechtstreeks aan u uitgekeerd, dus geen extra werk.
2. U gaat direct besparen op uw energienota.
3. Aantrekkelijke fiscale mogelijkheden voor ondernemers.

Onderstaande Ommer bedrijven gingen u voor én hebben met deze regeling al zonnepanelen op hun bedrijfsgebouwen laten plaatsen, zij profiteren al volop van de zon!

- Plastiform Ommen
- Plan Effect
- Boomkwekerij Koggel
- Administratiekantoor Wijermars 
- Kampman Vilsteren   
- Klussenbedrijf Dunnewind  
- Melkveebedrijf Stam
- Melkveebedrijf ter Horst   
- Kompanen administratiekantoor 
- van Elburg Schildersbedrijf
  
 Er is op dit moment 75% van de subsidie uitgekeerd, profiteer dus snel en maak een afspraak met één van onze adviseurs!

Afdrukken E-mail

Nefit Easy - een slimme thermostaat die verder gaat

Nefit komt binnenkort met de eerste slimme thermostaat die alleen maar voordelen kent: Nefit Moduline Easy!

U krijgt niet alleen een stijlvol design en bediening op afstand via een handige app. U krijgt ook de ideale hulp bij energiebesparing. Het mooiste is dat Easy u alles biedt zonder dat u vastzit aan een contract of abonnementskosten. Bovendien wordt uw Easy steeds slimmer. Zodra updates beschikbaar komen, kunt u daar automatisch gebruik van maken.
 
Easy. Makkelijk te bedienen, altijd en overal
Waar u ook bent, met de Easy app op uw smartphone of tablet heeft u altijd controle over uw verwarming. U kunt zien hoe warm het thuis is en op afstand de temperatuur aanpassen. De bediening van de Easy thermostaat zelf is simpel. Het touchscreen licht op als u in de buurt komt. De temperatuur veranderen doet u eenvoudig door te tippen of swipen.
 
Smart. Houdt alles voor u in de gaten
Met zijn aanwezigheidsdetectie op basis van smartphones weet uw Easy altijd precies wie er thuis is en hoe warm het moet zijn. Hij zet zelf de verwarming lager als er niemand is. Is er eens iets mis met uw cv-installatie, dan meldt Easy u dit direct via de app. Easy is veilig: hij stuurt geen gegevens naar externe servers, u houdt alles zelf in de hand. 
 
Efficient. De ideale hulp om energie te besparen
Easy verlaagt uw gasverbruik automatisch door aanwezigheidsdetectie en andere slimme oplossingen. Door inzicht te geven in uw gasverbruik, maakt Easy verder besparen makkelijker. 

 

De Easy is leverbaar vanaf september 2013, reserveer nu uw exemplaar en mail ons om er zeker van te zijn nog voor het stookseizoen deze moderne thermostaat te kunnen gaan gebruiken! 

 

Afdrukken E-mail

Importheffing zonnepanelen definitief

De importheffing op zonnepanelen is definitief. Per 6 juni gaat de EU een heffing opleggen van 11,8% op Chinese zonnepanelen. Deze maatregel gaat 2 maand gelden. In augustus kan de importheffing verhoogd worden, afhankelijk van de onderhandeling tussen Europees commisaris de Gucht en de Chinese overheid.

Hiermee wordt er een noodzakelijke en terechte maatregel genomen, zonder dat de markt teveel verstoord wordt. Een kleine prijsverhoging zal door de markt vrij gemakkelijk geabsorbeerd worden, waarbij het volume intact blijft en de markt voor zonne-energie zich verder kan ontwikkelen. Uiteindelijk zal de importheffing ons inziens gaan leiden tot een beter marktmechanisme, waarbij er meer naar kwaliteit gekeken zal worden, de markt niet uitsluitend geregeerd wordt door (te) lage prijzen en Europese fabrikanten weer eerlijke kansen op de markt krijgen.

Afdrukken E-mail

Informatiedag zonnepanelen 20 april

Zaterdag 20 April organiseren wij een zonnepanelen informatiedag, op deze dag informeren wij u graag over de mogelijkheden in uw sittuatie omtrent zonnepanelen. Ook ontvangt u deze dag een gratis Tablet bij aanschaf van een set zonnepanelen. Wij nodigen u van harte uit tussen 10.00 en 14.00 uur in ons duurzaamheidscentrum, de koffie staat voor u klaar!

informatiedag zonnepanelen overijssel

Afdrukken E-mail

Informatieavond collectieve inkoop zonnepanelen groot sucses!

Plaatselijk belang Stegeren-Junne en Arrien bundelen krachten

De opkomst tijdens de informatieavond over duurzame zonne-energie bij de Bootsman in Stegeren was groot. Er was veel interesse om samen de krachten te bundelen en wij kunnen u melden dat wij de collectieve inkoop kunnen laten doorgaan! Goed nieuws!

Dit alles dankzij enkele grote bedrijven én tal van particulieren in de buurtschappen!

 
Hoe nu verder?  Installatietechniek Groen zal zo spoedig mogelijk iedereen welke zich 's avonds heeft ingeschreven gaan benaderen om de situatie ter plekke op te nemen. Mocht u op de avond zelf geen beslissing hebben genomen en overweegt u toch met onze gezamenlijk inkoopactie mee te willen doen neem dan voor 12 april contact op met ons op!

zonnepaneel.zonnebloem

Afdrukken E-mail

Informatieavond Duurzame Zonne-energie

Wilt u ook weleens weten hoe dat nu precies zit met zonne-energie? Wat er in uw situatie mogelijk is en wat u eventueel zou kunnen besparen? Dan bent u van harte welkom om de informatieavond over zonne-energie bij te wonen! De avond wordt georganiseerd door Plaatselijk belang Stegeren/Junne en Arrien in samenwerking met Installatietechniek Groen en Mijnenergiefabriek.

Tijdens deze avond zullen wij u informatie geven over de werking van zonnepanelen, maar ook bespreken wij de mogelijkheden voor collectief inkopen. Wij heten u van harte welkom op dinsdag 19 maart om 20.00 uur bij De Bootsman in Stegeren. De koffie staat voor u klaar!

Uitnodiging.PB.zonnepanelen

 

Afdrukken E-mail

Alfred Baarslag 12,5 jaar bij Groen!

Vandaag weer een jubilaris, in het bijzijn van Jessica en Jorick werd Alfred Baarslag in het zonnetje gezet omdat hij alweer 12,5 jaar werkzaam is bij ons bedrijf. 

Alfred, bedankt voor de trouwe inzet al deze jaren!!

jubilaris groen

Afdrukken E-mail

Subsidie zonnepanelen voor 2013

Het ministerie van Economische Zaken heeft op 20 december j.l. besloten voor 2013 een nieuw budget voor subsidie op zonnepanelen ter beschikking te stellen. De hoogte hiervan bedraagt € 29.332.000,-.

Voor een installatie met zonnepanelen met een minimaal vermogen van 0,601 kWp tot en met 3,5 kWp is het subsidiebedrag 15% van de daadwerkelijk gemaakte aanschafkosten. Het subsidiebedrag voor een installatie met een vermogen groter dan 3,5 kWp is als volgt berekend: de uitkomst van 15% van de daadwerkelijk gemaakte kosten wordt vermenigvuldigd met 3,5 en gedeeld door het vermogen in kWp.

Het subsidiebedrag bedraagt in beide gevallen maximaal € 650,-

Onder de daadwerkelijk gemaakte (aanschaf)kosten vallen de kosten voor het materiaal, bijvoorbeeld de aanschaf van de panelen en ondersteunende apparatuur, zoals omvormers. Aanvragers krijgen geen subsidie voor de arbeids- en verbouwingskosten.

De subsidie hoeft niet van tevoren te worden aangevraagd en wordt uitbetaald op basis van een getekende overeenkomst met het bedrijf dat de panelen verkoopt en installeert. Niet alleen voor de kosten van de zonnepanelen maar ook van de bijbehorende apparatuur kan subsidie worden aangevraagd. Klik hier om subside aan te vragen.

Particulieren kunnen subsidie aanvragen met DigiD via het elektronisch loket van AgentschapNL met de digitale versie van een getekende overeenkomst. Per adres kan één aanvraag worden ingediend.

Afdrukken E-mail

Nefit Trendline, nieuwe trend in compacte kwaliteit

De Nefit TrendLine is de eerste van een nieuwe generatie hoogwaardige HR-ketels. Betrouwbaar comfort, compacte vormgeving en klaar voor de toekomst! 

Vanaf 2015 moeten verwarmingsketels voldoen aan strengere Europese regelgeving. De Nefit TrendLine loopt hierop vooruit met Eco-Design. De Low Energy pomp met A-label levert bovendien tot €800 besparing op. TrendLine garandeert verder probleemloze omschakeling naar toekomstige gassamenstellingen. Klaar voor biogas en uitbreiding met duurzame energie.

TrendLine is uitgerust met de slimste software van dit moment, Intelligence Plus. De software ontdekt zelf de patronen in uw warmwatergebruik en zorgt zo voor de optimale balans tussen comfort en energiebesparing.

Nefit Trendline Ommen

Belangrijkste voordelen:

- Nieuwste generatie HR-ketels
- High Speed warmtewisselaar, 15 jaar garantie
- Low Energy pomp: 42,5% zuiniger dan A-labelnorm
- Tot 75% zuiniger dan conventionele pompen
- In totaal tot €800 besparing aan energie
- Laagste elektriciteitsverbruik (<1 W in standby)
- Intuïtieve Intelligence Plus software
- Hoogwaardige en duurzame materialen
- Achteraf uit te breiden met warmtepomp of zonne-energie

Benieuwd of deze CV-ketel in uw woning toegepast kan worden? Vraag hier uw offerte aan!

Afdrukken E-mail

Groen geeft CV-ketel en zonnepanelen cadeau

Je zult maar een CV-ketel of een set zonnepanelen bestellen om er vervolgens achter te komen, dat het je niets kost. Dat overkwam de fam. van Oene uit Lemele en dhr. Oosterbaan uit Ommen. Beide bezochten 17 november onze Energiebespaardag. Een dag vol informatie en acties over duurzame oplossingen in en om het huis of bedrijf.

Wij verlootten onder de bezoekers die op deze dag een nieuwe CV-ketel of set zonnepanelen aanschaften een gratis Nefit CV-ketel of set zonnepanelen. De familie van Oene uit Lemele mocht hun bestelde CV-ketel gratis mee naar huis nemen. Maandag 3 december werd de ketel geplaatst. Een Nefit Topline Aquapower. “Ik ben er bijzonder blij mee. Het is toch een behoorlijke uitgave die je maar eens in de zoveel jaar doet en we hadden nog nooit iets gewonnen’, aldus Van Oene enthousiast.

Meneer Oosterbaan uit Ommen ging er met de set zonnepanelen vandoor. Inmiddels liggen ze al op het dak van zijn woning. ‘Het spreekwoord ‘voor niets gaat de zon op’, geldt nu wel heel letterlijk’, lacht Oosterbaan die al enige tijd het plaatsen van zonnepanelen overwoog en tijdens de Energiebespaardag zijn kans schoon zag om van een scherpe aanbieding te profiteren. ‘En nu krijg ik ze ook nog voor niets. Geweldig. Toen de panelen er net op lagen, keek ik steeds als de zon scheen hoeveel Watt ze produceerden en of de elektriciteitsmeter terug liep, maar dat gedrag schijnen meer eigenaren van zonnepanelen in het begin te vertonen.’

Eigenaar Gerbrand Groen die de zonnepanelen en de installatie ervan aanbood bevestigt dat. ‘Iedereen is nieuwsgierig hoeveel ze kunnen besparen. Daar was ons de Energiebespaardag ook om te doen. Er is vaak meer mogelijk dan bewoners denken.’

Wij wensen de winnaars veel plezier en gemak van hun nieuwe duurzame installatie!


winnaar Nefit Groen Ommen

Afdrukken E-mail

Opening Energiebespaardag en laadpunt door zwarte piet

Tekst: Dook van Gils 

Zwarte Piet was speciaal voor de gelegenheid naar Ommen gekomen. Hij stelde, uitgedost in de kleuren van Installatietechniek Groen, één van de eerste oplaadpunten voor elektrische auto’s in Ommen in werking bij het bedrijf aan de Patrijsstraat. Daarnaast hield Installatietechniek Groen voor het derde achtereenvolgende jaar de energiebespaardag, die ook nu weer een schot in de roos bleek. Eigenaar Gerbrand Groen: “Of het nu door de crisis komt en iedereen op de kosten let of omdat mensen willen meehelpen het milieu minder te belasten weet ik niet, maar we hadden veel meer geïnteresseerde bezoekers dan andere jaren. Er was opvallend veel belangstelling voor zonnepanelen, maar ook voor ledverlichting, energiezuinige Cv-ketels en dit jaar voor pelletkachels. Wat ik ook geweldig vind, is dat al het personeel op zaterdag, normaal hun vrije dag, graag meewerkt. Iedereen heeft toch z’n eigen specialiteit. En dat kunnen we op zo’n dag goed gebruiken. Het duurzaamheidscentrum heeft de hele dag bezoekers gehad.” Installatietechniek Groen is al jaren actief op het gebied van duurzaamheid en energiebesparing. En dat is, gezien het aantal bezoekers, bekend in Ommen en omstreken. Er werden onder de bezoekers diverse prijzen verloot. Een dag lang de elektrische auto gebruiken werd gewonnen door Joyce Rietman uit Vilsteren, een CV-ketel door Henk van Oene uit Lemele en een set zonnepanelen door de heer Oosterbaan uit Ommen. Degenen die niet in de gelegenheid waren om tijdens de energiebespaardag te komen zijn van harte welkom op een later tijdstip, liefst op afspraak, langs te komen aan de Patrijsstraat 3-5 in Ommen.  

Laadpunt EVbox Ommen

Afdrukken E-mail

Energiebespaardag zaterdag 26 oktober

Duurzame oplossingen die woonlasten verlagen en comfort verhogen

Vandaag de dag willen veel Nederlanders comfortabel en duurzaam wonen. Al was het maar om de alsmaar stijgende energiekosten de kop in te drukken. Om meer inzicht te krijgen in welke maatregelen in elke persoonlijke situatie werken, biedt de Energiebespaardag op 26 oktober in het duurzaamheidscentrum van installatietechniek Groen in Ommen uitkomst.

Tienduizenden woningen verbruiken nog altijd onnodig veel energie. Het is dan ook een wens van veel Nederlandse huizenbezitters om energiezuinig te wonen en daarmee de energierekening fors te verlagen. Bij de zoektocht naar een koopwoning wordt dan ook steeds vaker gelet op de aanwezigheid van zonnepanelen. Bijna de helft van de Nederlanders wil het liefst een woning met panelen. Ze verwachten dat de waarde van het huis stijgt, blijkt uit onderzoek dat Motivaction onlangs in opdracht van Natuur & Milieu deed. De aanschaf van zonnepanelen is een goede investering die bovendien dubbel terug te verdienen is.
Zonnepanelen maken een woning aantrekkelijker. De afgelopen jaren groeide het aantal zonnepanelen op het dak explosief. Inmiddels tellen zo’n 130.000 Nederlandse daken panelen. Ook de agrarische sector investeert flink in deze vorm van duurzame energie. Om de bestaande woningvoorraad te verduurzamen hebben Provincie Overijssel, Gemeente Ommen en de landelijke overheid een duurzaamheidslening, duurzaamheidspremie en subsidies waar particulieren gebruik van kunnen maken. Duurzame installateur Groen staat initiatieven bij in het gezamenlijk aanvragen van subsidie.
Behalve winst behalen, stellen Nederlanders ook meer eisen aan comfort. Die twee wensen komen samen in de pelletkachel; de meest economische verwarmingsoplossing van dit moment. De vraag ernaar stijgt. Mede door de besparing op de stookkosten die met houtpellets kunnen oplopen tot 70 procent.

Gratis energiecheck

Een andere vorm van energie besparen dat erg in opkomst is, zijn zonneboilers. In combinatie met zonnepanelen nemen zonneboilers de komende jaren een grote vlucht. Niet vreemd gezien de aanzienlijke opbrengst die met een zonneboilerinstallatie op de kosten voor de verwarming van water te halen is. Niet alleen een must voor nieuwe woningen, maar zeker ook in bestaande.
Dit zijn lang niet de enige oplossingen om energie te besparen. Ook voor energiezuinige (LED) verlichting, warmtepompen en EPA adviezen kunnen particulieren en bedrijven bij Groen terecht.
Alle mogelijkheden en energiebesparende maatregelen die de woonlasten nog verder verlagen en het wooncomfort verhogen, komen aan bod op de Energiebespaardag op zaterdag 26 oktober. Het team van Installatietechniek Groen én tal van leveranciers informeren in het duurzaamheidscentrum in Ommen over de individuele mogelijkheden van duurzame oplossingen voor in en rondom huis en bedrijf.
Bezoekers kunnen een gratis energiecheck op hun woning krijgen om te kijken waar er wat te besparen valt en of bijvoorbeeld een pand geschikt is voor zonnepanelen of zonneboilers. Daarmee kan ook het rendement berekend worden. Natuurlijk is er informatie over financiering en terugverdientijd van de maatregel. Neem de jaarafrekening van de energieleverancier mee.

Jeugd en techniek

De installatietechniek is volop in beweging. Ook nu, in een tijd waarin alles even wat minder lijkt te gaan, is er vraag naar leerlingen in de installatietechniek. In de nabije toekomst wordt zelfs een groot tekort aan goed opgeleide vakmensen verwacht. Om die reden haalt Installatietechniek Groen de Promodoe-truck naar Ommen. Kinderen uit groep 8 en leerlingen uit de eerste klas van het voortgezet onderwijs kunnen zo gemakkelijk kennis maken met techniek.
Voor de ouders en alle andere geïnteresseerden biedt de dag tal van scherpe aanbiedingen op Nefit CV ketels, zonnepanelen en zonneboilers, pelletkachels en vele andere duurzame oplossingen. Bovendien maken bezoekers die een nieuwe CV-ketel of set zonnepanelen aanschaffen kans op een gratis Nefit CV-ketel of een set zonnepanelen.
Kom naar het duurzaamheidscentrum op zaterdag 26 oktober 2013 tussen 10.00 en 16.00 uur aan de Patrijsstraat 3-5 in Ommen. De koffie staat klaar.

 Snelle winst is er ook te scoren, want op de Energiebespaardag zijn zonnepanelen en Nefit CV-ketels extra scherp geprijsd. Bovendien maken bezoekers die een nieuwe CV-ketel of set zonnepanelen aanschaffen kans op een gratis Nefit CV-ketel of een set zonnepanelen.

Auteur: Clarisse v.d. Woude Energiebesparen Overijssel

Afdrukken E-mail

Duurzaamheidscentrum ziet toekomst zonnig in

Onlangs stond er een mooi artikel over ons bedrijf en het duurzaamheidscentrum in Cobouw.

Groen installatietechniek uit Ommen werd deze zomer uitgeroepen tot 'het groenste bedrijf uit de regio' en ontving uit handen van de plaatselijke afdeling van D66 de Duurzaamheidsprijs

Lees hier verder het complete artikel uit Cobouw

Afdrukken E-mail

Afronding zonne-energie project Ommerkanaal groot succes

Initiatief Buurtschap voorbeeld voor gemeenschap

Vrijdag 20 juli hadden gedeputeerde van Overijssel Theo Rietkerk en wethouder van Ommen Ilona Lagas de eer om een gigantisch zonne-energie project in de buurtschap Ommerkanaal in werking te stellen. Het gezamenlijk initiatief van 25 particulieren en 2 agrarische bedrijven levert maar liefst 169.200Wp op. Daarmee vormt dit direct één van de grootste zonne-energie projecten van Nederland.

Voorbeeld voor gemeenschap
Het buurtschap Ommerkanaal heeft het initiatief genomen om particulieren en agrariërs te interesseren voor zonne-energie. Op diverse informatieavonden zijn zij daarover uitgebreid geïnformeerd door installatietechniek Groen en leverancier Mijn Energiefabriek.
Frank Groen: “Ik vind het fantastisch dat dit zo door de buurtschap is opgezet. Dit is een geweldig voorbeeld voor anderen om te volgen. Op deze manier kun je gezamenlijk wat bereiken. Kijk maar eens naar het resultaat, dat is een gigantische opbrengst aan gratis energie. Henk Meulink van Mijn Energiefabriek vult aan: “Voor ons is het heel praktisch om een grote groep mensen in één keer te kunnen voorlichten. En natuurlijk profiteren de particulieren en agrariërs van de gezamenlijke inkoop.”

Zonne-energie sterk in opkomst
In de buurtschap worden maar liefst 720 zonnepanelen geplaatst en dat is uniek. Maar zonne-energie is overal sterk in opkomst. Door de prijsdalingen in de afgelopen jaren kan zonne-energie nu concurreren met energie van de netwerkleveranciers. Een investering in zonnepanelen levert bovendien een aanmerkelijk hoger rendement op dan geld op de bank zetten of beleggen. Zo gaat duurzaamheid en geld verdienen dus mooi hand in hand.


Zonnepanelen Ommerkanaal

Foto boven: de elektrische auto's van dhr. Rietkerk en mw. Lagas worden door de kinderen van basisschool Ommerkanaal naar de zonnepanelen locatie 'gesleept'.

Foto onder: voorzitter van de Buurtschap Ommerkanaal Henry Petter laat de monteurs van Groen het laatste paneel plaatsen.

Zonnepanelen Ommerkanaal

Zonnepanelen Ommerkanaal

Foto boven: dhr. Rietkerk stelt de installatie in bedrijf door een druk op de knop samen met 2 van de jongste kinderen van basisschool Ommerkanaal.Zonnepanelen Ommen Ommerkanaal

Foto onder: de elektrische auto's zijn opgeladen en dhr. Rietkerk en mw. Lagas kunnen met een 'volle accu' vertrekken

Rietkerk Twizy Ommerkanaal

Afdrukken E-mail

Elektrische auto voor Groen

Deze week is door Cents Ommen onze éérste elektrische auto geleverd, de Renault Twizzy!

Ons bedrijf is altijd in voor nieuwe technieken, ook elektrische rijden hoort daar bij! Binnenkort zullen wij ook laadstations / laadzuilen voor elektrische auto's gaan leveren en monteren.

Deze auto zal in de gemeente Ommen door ons worden ingezet. De auto is 100% elektrisch en wordt door middel van de zonnepanelen op ons pand opgeladen, zoals op de auto vermeld staat: 100% elektrisch - 100% duurzaam!

Renault Twizzy elektrisch

Logo_provincie_Overijssel_website

Afdrukken E-mail

Zonne-energieproject Duurzaam Ommerkanaal

De afgelopen weken zijn we druk bezig geweest in de Buurtschap Ommerkanaal nabij Ommen met het zonne-energieproject ‘De zon schijnt ook in Duurzaam Ommerkanaal’.

Na diverse informatieavonden georganiseerd door de Duurzaam Ommerkanaal en Groen installatietechniek hebben 25 particulieren en 2 agrarische bedrijven besloten in te schrijven en een aanvraag voor subsidie in te dienen.

Door de provincie Overijssel is hier positief op gereageerd en men heeft besloten de subsidie aanvraag toe te kennen, dit betekend dat  er de komende tijd 720 zonnepanelen in de buurtschap zullen worden geplaatst, klik hier voor een overzicht van het project in kaart.

Er is gestart bij onderstaande bedrijven, een vleesvarkensbedrijf en een melkveebedrijf met een zeer mooie installatie van elk 240 zonnepanelen, goed voor 55200 wp!


Zonnepanelen agrarisch

Zonnepanelen Petter OmmenLogo_provincie_Overijssel_website


Afdrukken E-mail

3500 euro voor Samenloop voor hoop Ommen

Afgelopen weken zijn wij druk bezig geweest om geld in te zamelen voor het team 'Groen gaat voor hoop' welke zal deelnemen aan de Samenloop voor hoop in Ommen. Wij hebben een heel mooi bedrag bij elkaar kunnen krijgen mede dankzij talloze bedrijven en leveranciers waar we zaken mee doen. Wij willen al deze mensen heel erg bedanken!

Trots kunnen wij u meedelen dat we het team Groen gaat voor hoop een bedrag kunnen geven van maar liefst:  3500 euro 

Wij wensen iedereen veel succes komend weekend!

Samenloop voor hoop Ommen

Afdrukken E-mail

Subsidie zonnepanelen voor particulieren

 15% subsidie voor zonnepanelen vanaf 2 juli 2012

Particulieren die zonnepanelen aanschaffen om in hun eigen energiebehoefte te voorzien, kunnen vanaf 2 juli 2012 15% van het aankoopbedrag    terugkrijgen. Dat schrijft minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) vandaag aan de Tweede Kamer.

De regeling vloeit voor uit het begrotingsakkoord dat is gesloten tussen vijf partijen in de Tweede Kamer. In totaal is er dit jaar voor de subsidie en de uitvoering van de regeling maximaal €22 miljoen beschikbaar. Daarmee kunnen zeker 30.000 aanvragen worden gehonoreerd.

Per installatie wordt maximaal €650 subsidie verstrekt, wat neerkomt op een vermogen van 3,5 kilowatt. Hiermee kan voor een gemiddeld huishouden genoeg energie worden opgewekt.

Zonnepanelen en apparatuur De subsidie hoeft niet van tevoren te worden aangevraagd en wordt uitbetaald op basis van een getekende overeenkomst met het bedrijf dat de panelen verkoopt en installeert. Niet alleen voor de kosten van de zonnepanelen maar ook van de bijbehorende apparatuur kan subsidie worden aangevraagd. Klik hier om subside aan te vragen.

Particulieren kunnen subsidie aanvragen met DigiD via het elektronisch loket van AgentschapNL met de digitale versie van een getekende overeenkomst op of na 2 juli 2012. Per adres kan één aanvraag worden ingediend.


Bron: website Agentschap NLZonnepaneel subsidie


Afdrukken E-mail

Duurzaamheidsprijs D66 Ommen in ontvangst genomen

Uit handen van Roos ter Beek van D66 Ommen hebben wij vanmiddag de Duurzaamheidsprijs 2012 mogen ontvangen, wij als installatietechniek Groen willen uiteraard D66 Ommen hartelijk bedanken voor deze prijs, een aanmoediging voor ons als bedrijf dat de door ons ingeslagen 'duurzame weg' een goede keuze is voor mens en milieu en dat we op de goede weg zijn!

Uiteraard zijn wij ons hele team dankbaar voor deze prestatie! 


Duurzaamheidsprijs D66 Ommen


Juryraport

D66Ommen wil initiatieven van burgers en bedrijven in het zonnetje zetten middels een prijs. Een prijs die wordt toegekend aan burgens of bedrijven die zich verdienstelijk maken in het ontwikkelen van producten die bijdragen aan een schoner milieu en duurzaam gebruik van ons ter beschikking staande hulpbronnen die de natuur ons schenkt.  Een aantal bedrijven hebben hierop gereageerd. Het viel de jury niet mee om een verantwoorde keuzen te maken.

Maar de Duurzaamheidsprijs 2012 wordt toegekend aan installatietechniek Groen te Ommen.

Waarom Groen? Niet alleen vanwege de naam Groen.

De website van dit bedrijf geeft enorm veel informatie over de mogelijkheden om een bijdrage te leveren aan de concretisering van het begrip Duurzaamheid. Met een echt Duurzaamheidscentrum weet dit bedrijf ondernemers, instellingen en particulieren te inspireren aantoonbaar energiezuiniger te leven.

Niet alleen aan anderen wordt hiervoor advies gegeven maar ook het bedrijf zelf heeft een goed voorbeeld gegeven door de showroom te veranderen in een duurzaamheidscentrum. Zoals het bedrijf het zelf noemt, we hebben het over een andere boeg gegooid, de duurzaame boeg wel te verstaan.

Inmiddels heeft het bedrijf talloze gebouwen rondom Ommen voorzien van nieuwe technieken en duurzame oplossingen. Ook organiseerd het bedrijf ieder jaar een Energiebespaardag, op deze voor iedereen gratis toegangkelijke dag worden veel energiebesparende en duurzame mogelijkheden getoond. Tevens krijgen bezoekers op maat gesneden oplossingen aangereikt.

Ook aan de jeugd wordt gedacht, Groen heeft op twee basisscholen in Ommen zonnepanelen geplaatst en de jeugd van deze scholen wordt middels een lespakket bewust gemaakt van het gebruik van alternatieve hulpbronnen.

Als je de website van het bedrijf bekijkt zie je heel veel voorbeelden van wat het bedrijf zo al te bieden heeft en wat al niet gerealiseerd is, te veel op hier nu op te noemen.

Kortom: D66 Ommen is onder de indruk van al uw initiatieven voor een duurzaam gebruik van materialen en energie. D66 Ommen wil daarom uw inspanningen belonen met de door ons ingestelde Duurzaamheidsprijs 2012!

Bron: Jury rapport

Duurzaamheidsprijs D66 Ommen

Afdrukken E-mail

All-black zonnepanelen - mooi en efficient

Sinds enige tijd leveren wij ook All-black 'zwarte' zonnepalen, dit paneel IBC Monosol 250TX Black (monokristallijn), voldoet aan zeer hoge esthetische en prestatie normen. Dankzij de zwarte cel, zwart frame en zwarte achtergrond sluit dit paneel mooi aan bij elk dak. Deze is te gebruiken op woningen / bedrijfspanden, maar ook op historisch beschermde gebouwen. Dit paneel produceert een bovengemiddelde opbrengst mede door zijn monokristal-lijnige 3-busbar technolgie.


- zwarte cel, zwart frame, zwarte achtergrond
- monokristallijn
- estetisch fraai paneel

- hoge opbrengst, 250 Wp
- in europa geproduceerd produkt
- vermogensgarantie van 25 jaar
- productgarantie van 10 jaar
- vermogenstolerantie 0 tot +5 wp

De eerste sets van deze fraaie zwarte zonnepanelen zijn door ons geplaatst, ook weten wat uw mogelijkheden zijn  vraag hier een offerte aan.

zwart zonnepaneel monokristallijn

Afdrukken E-mail

Sponsoractie Samenloop voor hoop

Als u nu bij installatietechniek Groen zonnepanelen aanschaft steunt u tevens het goede doel.

Wanneer u een set zonnepanelen aanschaft in de periode van 16 mei tot 16 juni doneren wij 25 euro aan de Samenloop voor hoop welke
op 16 en 17 juni in Ommen wordt georganiseerd.

Samenloop voor hoop houdt in samen in estafette wandelen om met elkaar zoveel mogelijk geld in te zamelen voor K.W.F. en stil staan bij de strijd tegen kanker.

Voor meer informatie over de Samenloop voor hoop klikt u op onderstaande banner.
Samenloop


Afdrukken E-mail

Energierekening zeker 160 euro hoger

energieAMSTERDAM - De jaarrekening voor gas en licht valt volgend jaar voor een gemiddeld huishouden minstens honderdzestig euro hoger uit.
 
De stijging van acht procent heeft verschillende oorzaken, schrijft het AD maandag op basis van een berekening van gaslicht.com.

Door een stijging van de gasprijzen met 7,6 procent is een gemiddeld gezin volgend jaar al ongeveer 75 euro meer kwijt. Daar komt bij dat de btw in oktober wordt verhoogd naar 21 procent, wat neerkomt op een stijging van 35 euro. Door een stijging van de kolenbelasting zou er nog eens 35 euro bij komen.

De rest van de stijging komt door een hogere energiebelasting, maar het is nog niet bekend met hoeveel procent die zal toenemen. Elk procentpunt meer zou neerkomen op achttien euro extra.

Nog niet meegerekend is een stijging waar de Consumentenbond en de vereniging van zakelijke energiegebruikers VEMW vorige maand voor waarschuwden.

Om de nieuwe elektriciteitscentrales op de Maasvlakte en de Groningse Eemshaven aan te sluiten op het net zijn hoge investeringen nodig. Netbeheerder Tennet moet die doorrekenen. Die kosten zouden kunnen oplopen tot veertig euro per jaar per huishouden.

 Bron: nu.nl

Afdrukken E-mail

De E-thermostaat, bedienbaar via Smartphone of internet

Sinds kort is de E-thermostaat ook verkrijgbaar via installatietechniek Groen, deze thermostaat is via een Smartphone app of internet te bedienen. Zo kunt u de temperatuur in uw huis aanpassen, waar u ook bent.

Tevens is deze thermostaat energiebesparend, omdat hij ervoor zorgt dat de verwarming automatisch omlaag gaat als u vergeten bent de thermostaat omlaag te zetten.

Deze thermostaat komt uit de reeks 'Slimme Thermostaten' van I.C.Y. en beschikt over een ingebouwde bewegingssensor. Revolutionair nieuw is dat de E-thermostaat via een smartphone of via internet bediend kan worden.
E-thermostaat

• Pas eenvoudig de temperatuur in uw huis aan, waar u ook bent


• Bespaar euro's op uw energierekeningZo werkt de E-thermostaat:

Afdrukken E-mail

Zonnestroom scheelt consument geld

Stroom van zonnepanelen op de eigen woning is nu voordeliger dan stroom van energieleveranciers. De prijs van zonnepanelen is de afgelopen tien jaar tachtig procent gedaald. De prijs die consumenten voor elektriciteit betalen, stijgt juist. Dit blijkt uit een analyse  van de Nederlandse energiemarkt door Natuur & Milieu, vandaag gepresenteerd in het radioprogramma Vroege Vogels  van de VARA. Natuur & Milieu organiseert in samenwerking met de ASN Bank de inkoopactie Zon Zoekt Dak voor iedereen die zonnepanelen wil. 

Dit werd tot nu toe weerhouden door de prijs of praktische bezwaren. Door gezamenlijke inkoop kunnen mensen goedkoop en eenvoudig zonnepanelen aanschaffen.

 pv
 
Besparing

De prijs van zonnepanelen is de afgelopen tien jaar met tachtig procent gedaald. De 
prijs van een kilowattuur “eigen” zonnestroom bedraagt op het moment 21 cent, terwijl 
energieleveranciers nu al 25 cent rekenen. In 25 jaar kan een consument enkele
duizenden euro’s besparen door zonnepanelen op zijn dak te leggen. ‘De keuze  is:
spek  je je eigen portemonnee of die van je energieleverancier?’ aldus Ron Wit van
Natuur & Milieu.

Bron: vroegevogels.vara.nl

 


Klik hier voor meer informatie


Interesse? Klik hier vrijblijvend voor een offerte of informatie

Afdrukken E-mail

Dienstbaar en duurzaam

duurzaamheidKlanten serieus nemen en inhaken op lokale duurzaamheid!
Open deuren? In Ommen vaart Installatietechniek Groen er wel bij.
"Particulieren slepen ons door de crisis"

Een mooi artikel over ons bedrijf in het vakblad Installatie & Sanitair.

Klik hier voor het complete artikel .

Afdrukken E-mail

De groene vruchten van duurzaamheid

Onlangs in de rubriek 'werk langs de vecht' van dagblad 'de Stentor' een mooi artikel over ons bedrijf door Max de Krijger.


Elk seizoen kent z'n eigen werkzaamheden voor installatietechniek Groen. Inmiddels is het in Ommen gevestigde bedrijf de duurzame weg ingeslagen.  Klik hier voor het complete artikel

Afdrukken E-mail

Gratis zonnepanelen geplaatst in Den Ham

Tijdens onze energiebespaardag en opening van het nieuwe duurzaamheidscentrum op zaterdag 22 oktober 2011 zijn een aantal bezoekers in de prijzen gevallen!

In Den Ham zijn op 28 november jl. zonnepanelen geplaatst bij de fam. Bloemendal, waarbij de plaatsing was gewonnen tijdens de energiebespaardag en deze dus GRATIS werden geinstallateerd! Door de kosteloze plaatsing zijn de zonnepanelen nog sneller terugverdiend.

Met zonnepanelen kunt u uw eigen stroom opwekken door middel van de zon.
Installatietechniek Groen is specialist op het gebied van duurzame energie. Naast het opwekken van stroom door middel van de zon, kunt u ook uw warme water of verwarming zelf opwekken.

Wilt u weten welke besparingen er mogelijk zijn in uw situatie? Neem dan gerust contact met ons op of kom langs in ons duurzaamheidscentrum. 

Zie ook artikel in weekblad de Koerier

SAM_5570a

Afdrukken E-mail

Gratis Nefit CV-ketel gemonteerd

Afgelopen week is er bij de dhr. en mw. de Wit een nieuwe Nefit HR-ketel geplaatst. De familie de Wit was de gelukkige bij de trekking op de energiebespaardag onlangs door ons georganiseerd.

Dankzij deze prijs kunnen dhr. en mw. de Wit uit Ommen nu jarenlang genieten van zorgeloos comfort in huis. Bovendien wordt tegelijk bespaard op de energiekosten met de gloednieuwe Nefit HR-ketel.

Mw. de Wit “we waren erg verrast toen aan het einde van de middag bleek dat wij de gelukkige winnaars waren, een mooie meevaller gezien onze oude CV-ketel aan vervanging toe was, deze CV-ketel geeft meer warm water en ’t is heerlijk warm in huis, heerlijk zo voor de winter”

Een energiezuinige HR-ketel is één van de meest doeltreffende manieren om energie te besparen. Maar zelfs de allerbeste ketel levert alleen optimaal rendement en comfort als deze vakkundig wordt geïnstalleerd en ingeregeld. Goed persoonlijk advies en maatwerk is dus belangrijk.

Gratis.Nefit.2011

Afdrukken E-mail

6% BTW op installatiewerk!


6% BTW zonnepanelen

Goed nieuws! Het BTW tarief gaat Vanaf 1 maart 2013 tot 1 maart 2014 van 21% naar 6%.

Dit zal gelden voor het verbouwen, herstellen, renoveren, onderhouden en verbeteringen aanbrengen van woningen ouder dan 2 jaar.

U kunt denken aan het vervangen van uw CV-ketel, het plaatsen van een nieuwe keuken of badkamer, het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden aan uw installatie's.

Maar ook het plaatsen van zonnepanelen of een zonneboiler vallen onder het nieuwe 6 procent
BTW-tarief!

Het verlaagde tarief is uitsluitend van toepassing op de arbeidskosten en niet op de bij de renovatie- en herstelwerkzaamheid gebruikte materialen.

 

Ook benieuwd of het verlaagde belastingtarief voor u interessant kan zijn? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Afdrukken E-mail

Met de zon meedraaiende panelen geplaatst

Onlangs is als demonstratie model bij ons op het dak een montageframe voor zonnepanelen geplaatst welke de panelen laat meedraaien met zon, doordat de panelen de hele dag perfect op het zuiden gericht zijn (d.m.v. een sensor) leveren de panelen gemiddeld zo'n 40% meer energie! Ook geintereseerd in 'meedraaiende' zonnepanelen of bent u benieuwd wat zonnepanelen in uw situatie kunnen opleveren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! 

IMAG0265a

Afdrukken E-mail

Licht op 'Groen' tijdens energiebespaardag

Installatietechniek Groen opent nieuw duurzaamheidscentrum!

Zaterdag 22 oktober 2011 was het zover: opening van het nieuwe duurzaamheidscentrum en de energiebespaardag bij Installatietechniek Groen.

De opening werd verricht door de wethouder mevrouw Lagas, zij zette symbolisch een verkeerslicht “op Groen”, zij benadrukte dat er een goede samenwerking is tussen Groen én gemeente Ommen. Het is belangrijk om de inwoners van de gemeente voor te lichten over de mogelijkheden van duurzame energie en subsidies. 

Over de gehele dag lieten enige honderden bezoekers zich uitgebreid voorlichten over allerlei vormen van energiebesparing en het duurzame energie.

Veel aandacht ging uit naar de warmtepomp, maar er was ook veel belangstelling voor zonnepanelen, zonneboilers en LED-verlichting.

Ook de nieuwste types HR-ketels kregen veel belangstelling, onder de kopers van zaterdag werd één gratis Nefit CV-ketel verloot. De fam. de Wit uit Ommen werd de gelukkige winnaar. 

 energiedag.2011.1

energiedag.2011.2

energiedag.2011.3

energiedag.2011.4

energiedag.2011.5

energiedag2011.6

energiedag2011.7

Afdrukken E-mail

Groen eerste stap naar een duurzame gemeente

Uit: Vechtdal Centraal 19 oktober 2011 door: Erna Ekkelkamp

Met plaatsen als Hoonhorst, Dalfsen en Hardenberg is het Vechtdal beslist duurzaam te noemen. En als het aan Groen Installatietechniek ligt, wordt Ommen binnenkort minstens zo duurzaam. Met de opening van een Duurzaamheidscentrum geven zij een mooie voorzet. Vanaf 22 oktober kan iedereen die meer wil weten over het gebruik van duurzame energie hier terecht voor nuttige informatie. 

Een gemiddeld huishouden verbruikt gemiddeld tussen de 3000 en 4000 kilowatt en zo’n 1600 kuub gas per jaar. Dat is een behoorlijke hap uit de gezinsbegroting. Tel daarbij de stijgende energiekosten en het opraken van fossiele brandstoffen en je begrijpt het: duurzame energie is geen modewoord, maar bittere noodzaak. Hoe je dat aanpakt, daarover kunnen Frank en Gerbrand Groen van alles vertellen. “Met zonne-energie, warmtepompen en ledverlichting valt heel wat te verdienen”, vertelt Gerbrand. “Neem zonne-energie, dat kan gebruikt worden om water te verwarmen en om stroom op te wekken, ook in de winter. De stroom die teveel wordt opgewekt, wordt teruggeleverd aan het energiebedrijf. Je meter loopt dus af in plaats van op en ’s avonds als het donker is, gebruik je die stroom. Hoe meer panelen, des te voordeliger het wordt: er zijn per huishouden zo’n 15 tot 20 zonnepanelen nodig om energieneutraal te werken.”

energiedag2011 

Ook op verlichting is volgens de Groenen veel winst te behalen. “Ledverlichting geeft meer licht dan spaarlampen, terwijl je maar een fractie van de stroom gebruikt. We hebben het zelf aangelegd in de showroom. Waar we voorheen 40 halogeenspotjes nodig hadden om de boel goed te verlichten, hebben we er nu nog maar 14 en daar hebben we net zoveel licht van. Om de producten goed aan te lichten hebben we nog wat extra ledspotjes geïnstalleerd. We hebben het nog maar net, maar als je ziet hoeveel watt het scheelt met de eerdere situatie, kan het niet anders dan dat de rekening een flink stuk lager is.”

Eén van de beste oplossingen is volgens de Groenen de warmtepomp. Via een buizensysteem wordt koelvloeistof de bodem ingepompt en daar verwarmd door de natuurlijke warmte in de bodem. “Bij zonne- of windenergie ben je afhankelijk van het weer, maar de warmtepomp werkt altijd, 24 uur per dag”, vertelt Gerbrand. “In een bestaand huis is het systeem wat kostbaar om aan te leggen, maar in een nieuwe woning is het zeker rendabel.”

 

Zoals vaak, gaan ook in dit geval de kosten voor de baten uit. “Het kost wat om het een en ander aan te leggen, maar na een jaar of tien heb je het er wel uit. En gelukkig is er de duurzaamheidslening, die verkrijgbaar is via de gemeente”, weet Frank. “De rente van deze duurzaamheidslening is 3 a 4 procent lager dan de rente van een normale lening en mag alleen gebruikt worden voor duurzaamheidsmaatregelen.”

Tijdens de Energie Bespaar Show die op 22 oktober wordt gehouden in het nieuwe Duurzaamheidscentrum, is de gemeente Ommen aanwezig voor de nodige informatie over de Duurzaamheidslening. Ook biedt de gemeente samen met Groen Installatietechniek een Maatwerkadvies aan, waarin staat welk energielabel op welke woning van toepassing is en hoe een woning energiezuiniger te maken is. 

 

Afdrukken E-mail

Zonnepanelen met educatief randje

Bron: website installatie.nl

Twee scholen in de gemeente Ommen zijn voorzien van elk 34 zonnepanelen. Bijzonder is dat de basisscholen hierop ook een lesprogramma over duurzame energie aan de installatie hebben gewijd.

De 34 zonnepanelen op basisschool De Schakel in Beerzerveld/Marienberg en basisschool Ommerkanaal in Ommen werden in enkele dagen aangelegd door monteurs van Groen Installatietechniek uit Ommen. De zonnepanelen zijn afkomstig van IBC-Solar. “Vanwege het relatief grote aantal hebben we forse omvormers moeten installeren, plus een leiding van omvormer naar meterkast”, vertelt werkvoorbereider Frank Groen.  Deze omvormers zetten de geleverde energie om naar 230V voor gebruik.


SAM_5216a

Vermogen

De panelen hebben elk een nominaal output vermogen van 230 Wp. Groen verwacht dat de jaarlijkse opbrengst van de panelen voor elke school tussen de 6500 en 7000 kWh zal liggen. “Dat is fors. Ter vergelijk: de gemiddelde woning verbruikt ongeveeer 3300 kWh per jaar.” Hoewel terugleveren aan het net een mogelijkheid is, verwacht Groen dat de installatie vooral zelfvoorzienend is. Het gebouw is immers louter overdag in gebruik.

 

Lesprogramma
De scholen grijpen de gelegenheid aan om een lesprogramma te ontwikkelen rond duurzaamheid en ondernemen. De leerlingen worden in een aantal lessen uitgelegd hoe de panelen werken, en worden bewust gemaakt van de noodzaak om zuinig met energie om te springen. Het is de bedoeling dat in de centrale hal een display wordt gevormd waarop de opbrengst van de zonnepanelen is te monitoren. Groen: “Wij vinden het bijzonder om hier bij betrokken te zijn. We zien het ook als onze missie om ons steentje bij te dragen aan de duurzaamheids-gedachte van de toekomstige generatie.”

 

Kansen
Groen Installatietechniek ziet marktkansen voor deze gecombineerde vorm van techniek en educatie. “Zeker omdat scholen door gebruik van digitale schoolborden, beamers en computers steeds meer stroom gaan gebruiken.” Het bedrijf uit Ommen is ondertussen ook druk bezig de eigen showroom om te bouwen tot duurzaamheidscentrum, waar meer ruimte is voor energiezuinige technieken en beleving.

SAM_5326a

Afdrukken E-mail

Verbouwing pand in volle gang

Deze week zijn we gestart met de verbouwing van ons pand, het pand zal een opknapbeurt krijgen voor een nieuwe frisse uitstraling en tevens wordt de showroom verbouwd tot een duurzaamheidscentrum, hier zult u allerlei vormen van energiebesparing kunnen vinden zoals; zonne-energie, aardwarmte, led verlichting enz. enz.

Door de verbouwing zal tijdelijk onze showroom niet open zijn, wij hopen op uw begrip en heten u van harte welkom op de energiebespaardag zaterdag 22 oktober voor de heropening.

SAM_5227a

Afdrukken E-mail

12 jaar gratis garantie op uw nieuwe Nefit HR-ketel!

visual_12_jaar_logo3
Is uw verwarmingsketel klaar voor een lange winter? Dat een oude cv-ketel vaak onnodig veel geld kost, weet u vast al. Zelfs als uw ketel het nu nog goed doet, levert vervanging door een modern HR-toestel van Nefit direct winst op:

- Lager energieverbruik: de nieuwste generatie Nefit HR-toestellen is de zuinigste ooit
- Hoger comfort: de modernste HR-technologie van Nefit zorgt voor de beste prestaties
- Zekerheid: geen onaangename verrassingen, u bent jarenlang verzekerd van door-en-door betrouwbaar comfort

Twijfelt u nog? Dan hebben wij tijdelijk een overtuigend aanbod: als u nu uw oude ketel inruilt voor een Nefit TopLine, geven wij u niet 5, niet 10, maar 12 jaar garantie! Tijdelijk helemaal gratis*.

Op de meeste cv-ketels krijgt u standaard 2 jaar fabrieksgarantie en betaalt u extra voor verlenging. Wij bieden u de meest royale onderdelengarantie van Nederland: alle onderdelen in de ketel die onverhoopt moeten worden vervangen zijn voor u gratis. En dat tot eind 2023! Dat is mogelijk dankzij de harde afspraken die wij met Nefit hebben gemaakt. Sluit u voor uw nieuwe toestel bij ons ook een servicecontact af, dan zijn niet alleen de onderdelen gedekt, maar betaalt u bovendien nooit arbeidskosten, hoe vaak u ook een beroep op ons doet!  Hoeveel zekerheid wilt u hebben?

Wilt u jarenlang absoluut zeker zijn van zorgeloos en energiebesparend warmte- en warmwatercomfort? Bel 0529-452203 voor een afspraak en vrijblijvend advies over de conditie van uw huidige ketel. Dan kunt u altijd nog zien wat u doet!


* Vraag naar de voorwaarden

Afdrukken E-mail

Nieuwe Nefit Proline, klein, slim en extra zuining!

Nefit introduceert de nieuwe Nefit Proline HRC-30 CW5, k
lein, slim en extra zuinig comfort.

De nieuwe Nefit ProLine is de kleinste en slimste HR-combiketel met indrukwekkende prestaties. Zo klein dat hij met gemak in een keukenkastje past. Maximale energiebesparing met het betrouwbare comfort van Nefit.

De gloednieuwe Nefit ProLine HRC-30 CW5 ketel is nu exclusief bij ons, profiteer nu nog van de introductieprijs!

ProlineHRC30CW5

Afdrukken E-mail

Zonnehuus: Een 'groene' demonstratie woning die energie oplevert

Zonnehuus2
Op het terrein van Cleanfield Duurzaam Advies in Stegeren (gemeente Ommen) wordt een energieleverende demonstratie woning gerealiseerd die energie gaat leveren aan de woning annex kantoor, de installatiewerkzaamheden zullen door ons worden uitgevoerd.

Bij de bouw wordt gebruik gemaakt van de nieuwste technieken op het gebied van installaties en duurzame materialen. Zoals zonnecollectoren voor zonnewarmte, PV-cellen voor elektra, CO2-gestuurde ventilatie, hoge isolatiewaarden en waterbesparende maatregelen.

Klik hier voor meer informatie over dit project.

Afdrukken E-mail

Voor niets gaat de zon op!

Uit: Vechtdal Centraal 29 juni 2011 door Maarten van Strien / Foto: Maarten van Strien

Enige tijd geleden trok de overheid de stekker uit de subsidies voor zonnepanelen. De gemeente Ommen had begin dit jaar echter een eigen subsidiepotje voor energiebesparende middelen, iets waar zo’n 200 huishoudens dankbaar gebruik van maakten. Gerbrand Groen, van Groen Installatietechniek, legt nog eens haarfijn uit hoe dat allemaal werkt met gratis energie en vertelt over z’n meest recente project.

Steeds meer mensen in Ommen hebben zonnepanelen. ”We hebben al heel wat vrachtwagens met panelen rondgereden”, vertelt Groen trots. “We zijn net klaar met het plaatsen van zonnepanelen op een groene woning in Ommen. Die woning is gekocht door Gerrit Jan te Rietstap, en hij heeft er een echte groene en duurzame woning van gemaakt. Naast zonnepanelen heeft hij ook een warmtepomp die warmte uit de grond haalt, het zorgt ervoor dat het huis in de winter en zomer respectievelijk verwarmd en gekoeld wordt.” Je hoeft geen hogere wiskunde gestudeerd te hebben om te bevatten dat deze woning nagenoeg geen belasting vormt voor het milieu terwijl het allemaal ook nog eens kostenefficiënt is voor de bewoners.

Als die panelen meer opleveren dan je verbruikt verkoop je de ongebruikte energie aan de energiemaatschappij. “Bedrijven die een groot dak hebben zetten daar nog wel eens zonnepanelen op. Zo maken ze hun eigen stroom, en van wat ze niet gebruiken krijgen ze nog een leuk bedrag terug”, legt Groen uit. Uiteraard kan een particulier ook ongebruikte stroom tot 5000 kwhterugverkopen aan de energiemaatschappij.

groen_rietstap.2
Gerbrand Groen en Gerrit Jan te Rietstap voor de woning met op de achtergrond de zonnepanelen.


Zo’n enkel zonnepaneel kost om en nabij de 400 euro. Een gemiddeld huishouden, wil het geheel op zonne-energie draaien, heeft al gauw 25 panelen nodig. Een investering van 12500 euro. “Met de huidige energieprijzen kun je die investering er in een jaartje of tien tot twaalf wel uithebben, daarna begint het echte zonaanbidden”, zegt Groen. “Je moet natuurlijk wel de ruimte hebben op je dak, en liefst een dak op het zuiden. Deze omstandigheden zijn helaas nog niet voor iedereen weggelegd.”

Niet iedereen vindt die zonnepanelen even mooi. Het zijn natuurlijk donkerblauwe platen die niet altijd even goed matchen met een rieten dak of rode dakpannen. Groen kan zulke gedachten wel volgen; “Maar je krijgt er wel wat voor terug, gratis en schone energie. Wat je tegenwoordig ziet is dat zonnepanelen toch wel een soort statussymbool zijn, iets waar je mee pronkt naar je vrienden en kennissen, of misschien zelfs wel naar je buren. Zodoende kiezen toch meer en meer mensen voor zonnepanelen. In Duitsland lopen ze op gebied van zonnepanelen behoorlijk voor op Nederland. Daar heeft 6 à 7% van de bevolking zonnepanelen, in ons land is dat 1 à 2%.”

Er komen in de toekomst zonnepalen die de vorm hebben van dakpannen, ideaal voor mensen die wel zonnepanelen wensen maar de huidige platte platen echt nog niet zien zitten. Ze zullen wel blauw blijven, dat levert de meeste energie op. Wanneer die panelen op de markt verschijnen is nog niet bekend.

De verhuizers zijn nog bezig met spullen verhuizen als Gerrit Jan te Rietstap zijn nieuwe huis laat zien. In het huis een installatie voor aardwarmte en op het dak een vijftal zonnepanelen plus een zonneboiler met een collector die voor zo’n 110 liter warm water zorgt. “Ik werkte vroeger bij de IJsselcentrale en was altijd wel bezig met stadsverwarming, energie heeft me altijd al geboeid. Maar ik doe het vooral ook voor m’n kinderen” vertelt Te Rietstap. “De kostenbesparing die aan deze zelfstandigheid zit is leuk maar ik vond het persoonlijk niet eens zo heel belangrijk. Ik vind het veel belangrijker dat m’n kinderen later ook nog een mooie planeet hebben om op te leven. Daar draag ik graag aan bij.”

Afdrukken E-mail

Komo-instal certificaat verlengd

logokomoinstall

Afgelopen week is ons bedrijf weer positief gekeurd voor het KOMO-instal certificaat, als erkend en gecertificeerd "KOMO-Instal" installateur kunnen wij u verzekeren van een betrouwbaar werkende en veilige installatie welke geheel conform de geldende voorschriften (inclusief de eisen van het Bouwbesluit van het Ministerie van VROM) wordt aangelegd.

Afdrukken E-mail

Gerard Lubbers met pensioen!

Woensdag 1 juni was het zover, de laatste werkdag van onze monteur Gerard Lubbers. Hij heeft de leeftijd bereikt om met pensioen te gaan.

Rond 06.30 uur verzamelden alle collega’s bij het bedrijf om vervolgens Gerard om 07.00 uur bij zijn huis op te halen. Voor de gelegenheid was zijn bus door de collega’s omgebouwd tot een paard ( een grote hobby van hem ) en konden Gerard en zijn vrouw Henny samen met hun kinderen en kleinkinderen plaats nemen in de huifkar achter het ‘paard’.

Na een korte rondrit eindigde de colonne bij Restaurant Spoor 7, waar vervolgens gezamenlijk een ontbijt werd genuttigd.

Gerard is 24 jaar bij ons bedrijf werkzaam geweest en we zijn hem heel erg dankbaar voor zijn inzet in al die jaren!

lubbers

Afdrukken E-mail

Aircovoordeel

Het voorjaar is in volle gang en de zomer staat voor de deur. De temperaturen lopen op, het zweet breekt uit…tijd voor een frisse wind dus! Dat kan met de airco’s aangelegd door installatietechniek Groen, deze zijn van 1 mei t/m 31 augustus 2011 zeer scherp geprijsd! Onze prijzen beginnen vanaf € 450, --


airco


Energieverbruik

Sinds 2004 dragen alle airconditioningtoestellen verplicht het Europese Energielabel. Alle huishoudelijke toestellen op basis van lucht/lucht of lucht/water (kleiner of gelijk aan 12 kW) dienen dit label te dragen.

Unieke kenmerken

- Energieklasse A/A
- Ontvochtiging
- 3D luchtrichting
- Fluisterstille werking
- 4 koel- en ventilatorsnelheden
- Draadloze afstandbediening
- Fotokatalytisch filter

Afdrukken E-mail

Subsidie regeling zonnepanelen voor Agrariërs

Zonnepanelen in plaats van asbest op het dak

 
Gedeputeerde Staten van Overijssel hebben besloten de subsidieregeling ‘Asbest van het dak, zonnepanelen erop’ open te stellen. Met deze regeling wil Provincie Overijssel de agrarische sector stimuleren meer gebruik te maken van zonne-energie.

De regeling verleent subsidie aan agrarische bedrijven in Overijssel die asbest saneren en in ruil daarvoor zonnepanelen installeren.

De provincie stelt voor deze regeling een bedrag van 3,5 miljoen euro beschikbaar, met een maximum per agrarisch bedrijf van 50.000 euro. De regeling is geopend van 1 mei 2011 tot en met 1 juli 2011.

Neem voor meer informatie contact met ons op!

pv.stal

Afdrukken E-mail

Duurzame installatietechniek bij Groen B.V.

Uit: Vechtdal Centraal 29 maart 2011 door Esperanza Claasen / Foto: Carlijn Hendrikx


Goed voor het milieu, goed voor de portemonnee


“Onze specialisatie is duurzaam, daar houden wij ons heel erg mee bezig”, vertelt Gerbrand Groen, eigenaar van Installatietechniek Groen B.V. “Er zijn tegenwoordig zo veel alternatieven voor milieuvervuilende apparatuur. Wat wij hebben is schoner voor het milieu.” Groen doelt hiermee onder andere op hun gevarieerde assortiment van zonnepanelen, warmtepompen en LED lampen.

Naast de duurzame producten is Installatietechniek Groen ook gespecialiseerd in de aanleg van sanitair, verwarming, airconditioning en dakbedekking, maar ook de onderhoud en renovaties daarvan. “Wij willen een compleet bedrijf zijn en onze techniek toepassen op zowel woningbouw en bedrijfsbouw.” Dat Groen compleet werk af kan leveren komt onder andere door de overname van Elektronisch Bureau Tijhuis in 1999. “De samenwerking met het elektrobedrijf was een goede beslissing. Ik zie het als een aanvulling op ons bedrijf. We kunnen nu een totaalpakket leveren.”

pv3

Het gaat momenteel goed met de zaken van Groen. Vanwege de economische crisis is het bedrijf minder aan het werk in de nieuwbouw, maar daarentegen hebben ze veel meer werk in de onderhoud van bestaande huizen. “We hebben volop werk en we zijn altijd aan de gang. We leggen momenteel veel zonnepanelen aan voor particulieren”, legt Groen uit. De Gemeente Ommen is daarin een zeer belangrijke schakel, omdat zij haar bewoners stimuleert om te investeren in duurzame energie. Dat uit zich in het geven van hoge subsidies op duurzame producten, wat kan oplopen tot de helft van het aanschafbedrag. “Er zijn al mensen die de maximale subsidie van 2500 euro uitgekeerd hebben gekregen. Ik weet zeker dat zonder die hoge subsidie niet zoveel mensen duurzame producten zouden kopen.”

De voorkeur van het installatiebedrijf om energiezuinige apparatuur te gebruiken is voor eigenaar Groen heel vanzelfsprekend. “Ik ben een grote voorstander van duurzame producten. Zelf ben ik fanatiek vogelaar en ben ik actief bij de Vereniging voor Natuur en Milieu De Vechtstreek. Ik ben veel in de natuur in en rondom Ommen te vinden. Daarom vind ik het belangrijk dat we zuinig zijn om de natuur en het milieu”, verklaart Groen. Hij vervolgt, “Ik hoop dat op den duur iedereen overstapt naar een schone manier van energie.”

De aanvraag voor duurzame producten van Installatiebedrijf Groen komt vooral van particulieren. Volgens Groen komt dat omdat bedrijven geen subsidie krijgen op de aankoop van milieuvriendelijke apparatuur. Desondanks heeft Groen pasgeleden een milieuvriendelijk project afgerond bij Vakantiecentrum de Wolfskuil. Het bedrijf heeft daar onder andere een warmtepompinstallatie en een regenwater hergebruiksysteem geplaatst.

De verkoop van innovatieve en schone producten is volgens Groen geen garantie voor een goed lopend bedrijf. De eigenaar verklaart het succes van zijn zaak door de vakkundigheid van zijn 24 personeelsleden. “Van mijn personeel verwacht ik dat ze altijd bereid zijn om nieuwe technieken voort te zetten.” Daarnaast heeft Groen regelmatig stagiaires in dienst. “Op deze manier hoop ik jongeren enthousiast te maken voor dit beroep.” Hij glundert:  “Het is een gigantisch mooi vak.”

Afdrukken E-mail

Zonnepanelen geplaatst nav subsidie Gemeente Ommen

Deze week zijn we begonnen met de zonnepanelen te plaatsen voor klanten welke subsidie van de Gemeente Ommen hebben ontvangen.
Ook benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen voor uw woning of bedrijfsgebouw, neem dan vrijblijvend contact met ons op.
 

zonnepaneel.zonnebloem 


Afdrukken E-mail

Ommen neemt massaal energiebesparende maatregelen!

De bijdrage die de gemeente Ommen samen met de Provincie Overijssel beschikbaar stelt voor de uitvoering van energiebesparende maatregelen is een grandioos succes. Het Klimaatloket van de gemeente is overstroomt met verzoeken om meer informatie en het indienen van aanvragen. Ondertussen zijn al ruim 100 aanvragen ingediend. In totaal is voor €155.000 subsidie aangevraagd. Hiermee is de bodem van de subsidiepot voor 2011 in zicht. Meest voorkomende energiemaatregelen zijn zonnepanelen (PV-systeem), zonneboilers en isolatie.

Wethouder Lagas: 'Net als iedere Nederlander, hebben ook inwoners van de gemeente Ommen een plicht om bij te dragen aan het behalen van de klimaatdoelstellingen zoals minder Co2. Als gemeente hebben we bewust gekozen voor een praktische aanpak en simpele maatregelen die snel te realiseren zijn. De overheidsbijdrage in de kosten is een goede stimulans, maar op langere termijn hebben de mensen hiervan zelf voordeel. De maatregelen geven bijvoorbeeld een aangenamer wooncomfort of resulteren in een lagere energierekening.'


energiegeeft

Doorgaan

Het was de bedoeling dat deze eenmalige maatregel enkele jaren zou gelden. De subsidie is voor een groot deel beschikbaar gesteld door de provincie. De provincie was ook verrast door het succes en heeft enthousiast de gemeente toestemming verleend om door te gaan met het verstrekken van de subsidie. Uiteraard totdat het maximum subsidiebedrag van € 400.000 is verstrekt. De gemeente hoeft de maatregel niet tijdelijk te stoppen.

Dubbel succes
Wethouder Lagas is blij met deze toezegging van de provincie. 'Het mes snijdt aan twee kanten. Want de energiebesparende maatregelen moeten ook worden uitgevoerd. Deze stimulans van de provincie en gemeente levert dus ook een impuls aan de lokale bedrijvigheid en economie. Een beter leefklimaat voor mensen levert tegelijk ook meer werkgelegenheid op.?Een mooi voorbeeld van duurzaam investeren!'

Informatie
De grote toeloop betekent wel dat enige vertraging in de verwerking. Vanaf deze week gaan de brieven de deur uit, zodat de aanvragers met de uitvoering van hun maatregelen kunnen beginnen.

 Bron: website Gemeente Ommen


Wilt u ook weten wat deze subsidieregeling voor u kan betekenen neem dan contact op met ons per email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel met (0529) 45 22 03.

Afdrukken E-mail

Ongekend hoge subsidies in gemeente Ommen

Het is nu of nooit bij Installatietechniek Groen!

De gemeente Ommen wil haar inwoners stimuleren om energie te besparen. Een unieke kans om dus nu te gaan investeren in duurzame energie door de ongekend hoge subsidies! Op zonnepanelen, zonneboilers en warmtepompen kunnen de subsidies oplopen tot maar liefst 50% van het aanschaf bedrag.

Bij zonnepanelen ontvangt u bijvoorbeeld van de gemeente een aanschafsubsidie van € 2,50 per Watt piek. Dit komt neer op    € 475,- per zonnepaneel tot een maximum van € 2.500,- op de totale investering.

Wij nemen u alle zorg uit handen, zelfs uw subsidieformulier wordt voor u ingevuld. Door energiebesparende maatregelen kunt u onafhankelijk worden van uw energiebedrijf. De overheid geeft dit jaar geen subsidie, dus het is een geweldige kans!


De subsidiepot is ruim, maar door deze zeer unieke gelegenheid zal de pot hoogstwaarschijnlijk snel leeg zijn. Neem daarom zo spoedig mogelijke contact met ons op door te bellen naar 0529 – 452203 of kom langs aan de Patrijsstraat 3-5 in Ommen!Advertentie_pv_subsidie_groen_7

 

Afdrukken E-mail

Nefit ‘record’-ketel uitgereikt aan de fam. Veldman

‘Gefeliciteerd, u heeft een HR-ketel van Nefit gewonnen!’ Zo klonk het uit de mond van radiofenomeen Edwin Evers. Arie Veldman deed mee aan de actie van de bekendste ketelfabrikant en viel gelijk in de prijzen. Onlangs is de gewonnen prijs uitgereikt én geïnstalleerd.

 

Dankzij het inzenden van een klinkende slagzin kan de familie Veldman uit Arrien de komende jaren genieten van een lekker warm huis. Bovendien wordt tegelijk bespaard op de energiekosten met de gloednieuwe Nefit HR-ketel. “Dertig jaar geleden kwam Nefit met de eerste HR-ketel ter wereld. Het zou zomaar kunnen dat het toestel van de familie Veldman een ‘record’-ketel is, want juist nu rolt bij Nefit de driemiljoenste HR-ketel van de band”, meldt Gerbrand Groen. “De HR-ketel is een van de meest doeltreffende manieren om energie te besparen.” Veldman is ingenomen met de aanwinst. “Onze oude ketel was zo ongeveer aan vervanging toe, dus dit komt goed uit. Ik doe eigenlijk nooit mee aan wedstrijden, maar toevallig wist ik een leuke slagzin, dus ik dacht: laat ik maar eens een kansje wagen”, vertelt hij. “Toen mijn vrouw de telefoon oppakte was ze stomverbaasd, helemaal toen ze kort daarna door familie gebeld werd, die haar op de radio had gehoord.” De actie met de gratis HR-ketels is afgelopen. Maar wie kans wil maken op een zonneboiler voor warm water op zonne-energie, kan nog tot april 2011 meedoen aan de actie via www.nefitgoud.nl

P1040098a

Afb. dhr. Groen en dhr. Veldman bij de nieuwe Nefit ketel.

Afdrukken E-mail

Herfst betekent onderhoud

De R zit weer in de naam van de maand en dat gaat door tot en met volgend voorjaar. Regen, wind en storm leggen nauwkeurig de gebreken aan uw huis of appartement bloot. Dat is niet leuk, maar u kunt dit nog tijdig voorkomen.

CV-ketels, kachels en geisers

Laat goed onderhoud plegen aan uw CV-ketels, kachels en geisers, wij kunnen dit voor u als erkend installateur uitvoeren. Het voorkomt dat de apparaten uitvallen op de koudste dagen van het jaar. Vervang eventueel de oude ketel of geiser door een nieuwe die ook zuiniger is.

Onderhoud CV Ommen

Rookmelders en elektrische installatie

Controleer uw rookmelders door ze te testen, daarvoor zit een speciaal knopje op het apparaat. Vernieuw de batterijen op tijd. Rookmelders zijn heel belangrijk in deze donkere maanden, want dan ontstaan de meeste branden. Functionerende rookmelders redden vele levens.
Laat onze elektricien uw elektrische installatie controleren, voordat u deze flink gaat belasten in de donkere maanden die er aan komen. Wij kunnen u ook adviseren waar u energie kunt besparen. Bent u zelf geen deskundige elektricien , blijf dan van de installatie af en sluit niet allerlei gevaarlijke verlengingen en dergelijke aan, wij helpen u graag verder.

Hoofdwaterkraan

Valt de vorst in, zorg dan dat u weet hoe u die in het ergste geval moet afsluiten. Maar wateroverlast kan ook voortkomen uit afvoeren binnen de woning, zoals die van het toilet, de wastafel, douche, bad, vaat- en wasmachines, cv-ketel en van de gootsteen. Controleer de aansluitingen of ze goed vastzitten en ga na of de afvoeren geen kans op verstopping geven. Want dat is geen pretje als het vriest.

Dakgoten en regenpijpen

Kijk de goten en hemelwaterafvoeren na of er geen herfstbladeren in zitten of oude vogelnesten. Deze kunt u beter nu verwijderen, want anders stroomt de boel tijdens hevige regenval of door smeltende sneeuw vervelend over.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via telefoonnummer (0529) 45 22 03 of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Afdrukken E-mail

Huizen Ommen kunnen zuiniger

Bron : de Stentor / vechtdal editie 

Mensen uit Ommen kunnen volgend jaar tegen een laag tarief geld lenen bij de gemeente om hun huis 'zuiniger'te maken. Vanaf 3 januari wil de gemeente twee nieuwe regelingen openstellen. Ook benieuwd wat er aan uw woning 'zuiniger' kan? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Subsidie.Ommen

Afdrukken E-mail

Duurzaam buurten

Inhakend op de vraag naar energiebesparende maatregelen voor woningen hebben enkele ondernemers, waaronder installatietechniek Groen, uit de gemeente Ommen de krachten gebundeld en een energiebesparend collectief gevormd, genaamd Duurzaam buurten.

Doel van dit collectief is om particuliere woningbezitters te bewegen om (gezamenlijk) energiebesparende maatregelen uit te laten voeren, waardoor de deelnemer kan besparen op de maandelijkse energienota en het milieu minder CO2 uitstoot te verduren krijgt.

Duurzaam buurten is gericht op effect. Het effect is het grootst wanneer meerdere huishoudens in een buurt tegelijkertijd meewerken aan dit initiatief, daardoor worden de kosten laag gehouden en is het rendement hoog.

De manier waarop Duurzaam buurten dit wil bereiken is door de deelnemende huishoudens een gratis EPA-advies te verstrekken om het huidige energielabel van de woning te bepalen. In dit EPA-advies worden mogelijkheden aangegeven, compleet met offertes & terugverdientijden, om energiebesparende maatregelen uit te laten voeren. Indien de klant overgaat tot 1, of meerdere, van deze maatregelen kan de woning een beter energielabel krijgen.

Met een beter energielabel is uw woning: Energiezuiniger, minder belastend voor het milieu, meer waard en beter verkoopbaar.

Voor energiebesparende maatregelen zijn diverse subsidies beschikbaar en enkele onderdelen kunnen met een verlaagd btw-tarief worden uitgevoerd. Duurzaam buurten is er natuurlijk ook om u te ontzorgen bij het aanvragen en afhandelen van deze subsidies.

Wanneer meerdere buurtbewoners gezamenlijk energiebesparende maatregelen uitvoeren zijn er verschillende cadeaus te verdienen. Bij een deelname van meer dan 25 huishoudens zelfs een complete barbecue voor de hele buurt.

Binnenkort krijgen alle particuliere huizenbezitters met een woning ouder dan 2000 in de gemeente Ommen een schrijven in de bus met meer informatie. Ook zal op korte termijn onze website www.duurzaambuurten.nl online gaan.

Middels het filmpje op www.ommenleeft.nl introduceren de verschillende partners zich aan u.

Afdrukken E-mail

Installatietechniek Groen op Milleniummarkt

millenniumgemeente_vierkant_bord "Ommen, Millenniumgemeente" meer aandacht voor duurzaamheid en armoedebestrijding......

In het kader van 'Ommen, Millenniumgemeente' werd er tijdens de Ommer Bissingh afgelopen woensdag 19 augustus een 'Millenniummarkt' georganiseerd, waar ook Installatietechniek Groen met een stand vertegenwoordigd was.

De gemeenteraad en een aantal maatschappelijke organisatie's werken samen om een bijdrage te leveren aan bestrijding van armoede en aan bevordering van een duurzame samenleving.

Vooral dat laatste, duurzame oplossingen, is iets waar wij de laatste jaren veel aandacht aan schenken, niet alleen zijn deze oplossingen goed voor het milieu en de samenleving
maar ook bespaart u hiermee op uw energiekosten.


Bent u geintereseerd in één of meer van onderstaande duurzame oplossingen, dan kunt u altijd contact met ons opnemen voor een vrijblijvend advies.
 

- Zonneboilers

- Zonne energie

- Warmtepomp installatie's

- LED verlichting


groen2  groen3

Afdrukken E-mail

Gerrit v.d. Linde met de VUT

Vrijdag 15 mei was het de laatste werkdag van onze allround monteur Gerrit v.d. Linde, om 7.30 uur 's morgens hebben alle collega's hem van huis gehaald en
hem ( na een korte rondrit ) naar het werk gebracht om hier vervolgens met z'n allen een ontbijt te nuttigen....

Gerrit is bijna 20 jaar bij ons bedrijf werkzaam geweest en we willen hem ook bedanken voor zijn inzet vele jaren!

 4  
    

Afdrukken E-mail