Zonnepanelen geplaatst op Lemelerberg

 

Vakantiewoning Lemelerberg voorziet zichzelf van energie!

Voor het Landschap Overijssel hebben wij de vakantiewoning welke op de Lemelerberg staat voorzien van zonnepanelen welke de woning van stroom t.b.v. de verlichting zal gaan voorzien.


Omdat deze woning ver van de bebouwing staat was het niet mogelijk om op deze plek stroom te krijgen, moesten voorheen met aansteker en lucifers de lampen worden aangestoken, nu is het met een druk op de knop mogelijk.

Tevens is de woning voorzien van energiezuinige LED verlichting, dit in combinatie met een accu waar energie in opgeslagen kan worden zorgt ervoor dat het ook mogelijk is om ’s avonds en op ‘donkere’ dagen de verlichting kunnen laten branden.

Op onderstaande foto’s is te zien hoe onze monteurs de zonnepanelen op het dak monteren.

Op onderstaande foto’s is het eindresultaat te zien, de linkerfoto laat zien dat de accu middels een omvormer de installatie voorziet van stroom en tevens stroom opslaat, de rechterfoto toont het eindresultaat op het dak van de woning, op de onderste foto zijn de LED lampen te zien, deze zitten in ‘normale’ fittingen maar hebben slechts een verbruik van 3 watt.