Zonnepanelen

Zelf elektriciteit opwekken met de zon? Met zonnepanelen is het mogelijk én verlaagt u uw energiekosten. Deze besparing wordt alleen maar groter, door de almaar stijgende energieprijzen.

Alle voordelen op een rij:

 • Zelf stroom opwekken
 • BTW terug te vorderen
 • Fiscaal aftrekbaar
 • Zeer hoge rendementen
 • Onafhankelijk van uw energiebedrijf
 • Woning of bedrijf wordt meer waard
 • Bijdragen aan een duurzame toekomst

Hoe gaat het in zijn werk?

Panelen die elektra opwekken worden ook wel zonnepanelen of PV (in het engels photo voltaic) panelen genoemd.
De panelen worden aangesloten op een omvormer die de zonnestroom omzet in 230V netspanning. De opgewekte energie gebruikt u dan direct in uw woning waardoor u minder energie behoeft af te nemen bij het energiebedrijf. U bespaart dus op uw inkoop.
Indien u meer elektriciteit opwekt dan dat u zelf gebruikt, kunt u het te veel aan elektriciteit terugleveren aan uw energieleverancier.

Panelen

Zonnepanelen zijn opgebouwd uit losse cellen die licht omzetten in elektrische energie. Hoe meer zonlicht, des te meer spanning vrijkomt in de zonnecellen en dus hoe hoger het rendement van de installatie. ’s Morgens, ’s avonds, bij mist of dikke bewolking zijn de prestaties weliswaar lager, maar ook dan produceren zonne-energieinstallaties nog steeds elektriciteit.
Het lijkt onlogisch, maar zonnepanelen functioneren beter als het kouder is. Hoe lager de temperatuur, hoe hoger de elektriciteitsproductie. Een goede ventilatie van zonnepanelen verlaagt de kerntemperatuur en verhoogt daarmee de prestaties.

De panelen welke wij leveren zijn van het merk DMEGC of LG Solar, deze panelen zijn voorzien van alle belangrijke kwaliteitscertificeringen en getest door geaccrediteerde en onafhankelijke instellingen, zoals TÜV, VDE, SGS en het Fraunhofer Institut.

Omvormer

De omvormer is een apparaat dat de gelijkstroom uit zonnepanelen omvormt in wisselstroom (230 volt) die nodig is voor gewone elektrische apparaten. Maar omvormers zijn veel meer dan alleen spanningsomzetters. Een omvormer voert tal van andere taken uit en kan zelfs worden beschouwd als het multifunctionele zenuwcentrum van het zonne-energiesysteem.
Omvormers bewaken en controleren de zonne-energieinstallatie, optimaliseren de prestaties en verzamelen gegevens over het functioneren van het systeem.
De omvormers welke wij leveren zijn van het merk SMA of SolarEdge, deze laatste werkt met de zogenoemde optimizers per zonnepaneel wat zorgt voor een nog hoger rendement van de installatie.

Wat is mijn rendement

Voor particulieren is de investering gemakkelijk terug te verdienen in minder dan 10 jaar. In rendement uitgedrukt komt dit neer op 10% rendement per jaar.
Zakelijk investeren
Een investering in een duurzame installatie als zonnepanelen is fiscaal aftrekbaar. Zodoende kan het ook zakelijk gezien een zeer interessante investering zijn.

Wij bieden u:

 • 25 jaar opbrengstgarantie
 • 10 of 12 jaar garantie op zonnepanelen
 • 12 jaar garantie op omvormer
 • Compleet geinstalleerde installatie
 • A-merk materialen
 • Aanvragen / contact met nutsbedrijf
 • BTW teruggaaf

Als lokale installateur bieden wij u zekerheid

Van zonnepanelen kunt u misschien wel dertig jaar profiteren. Al die tijd heeft u minder of geen last van stijgende elektriciteitsprijzen. Maar vóór u investeert wilt u zeker weten dat uw installatie probleemloos blijft functioneren en maximaal rendement oplevert. Die zekerheid krijgt u bij ons. Als lokale installateur kunnen we ons goed verplaatsen in uw wensen en hebben we ervaring met vergelijkbare woningen. U kunt bij ons rekenen op betrouwbaar advies, deskundige installatie en harde garanties. En wilt u in de toekomst iets vragen? Dan u vindt u ons nog steeds in de buurt en staan we direct voor u klaar!