Vloerverwarming

Steeds meer mensen kiezen voor vloerverwarming. De voordelen zijn dan ook zeer duidelijk. Vloerverwarming geeft in de eerste plaats de meest gelijkmatige en behaaglijke warmte.
Bij vloerverwarming worden leidingen op een korte afstand van elkaar door de vloer gelegd, waardoor warm water loopt. Het systeem zorgt het voor een behaaglijk klimaat met een stabiele temperatuur en weinig luchtstroming, waardoor u weinig last heeft van opdwarrelend stof. Omdat radiatoren ontbreken, heeft u tot slot meer ruimte en inrichtingsvrijheid.
Vloerverwarming is ook erg effectief in de utiliteitsbouw. Een verwarmde garagevloer droogt snel op en geeft veel comfort aan de monteurs die vaak op de grond moeten liggen.

Vloerverwarming in een bestaande vloer.

Het is ook mogelijk om in een bestaande vloer vloerverwarming aan te leggen. Met behulp van een speciale slijpmachine wordt een vooraf afgetekend patroon in de vloer gefraisd, naast het slijpen van de sleuven zuigt het ook direct alle stof op.

Als de sleufen zijn geslepen worden de slangen voor de vloerverwarming hierin aangebracht. Hierna worden de vloerverwarmingbuizen op de verdeler gemonteerd. De vloerverwarming is nu klaar om gevuld en getest te worden.

Direct na de installatie van de vloerverwarming kan er begonnen worden met het afwerken van de vloer. Vrijwel alle afwerksoorten zijn mogelijk te weten: PVC, tegels, natuursteen, gietvloeren, enz.