CV-Optimalisatie

Wie kent het probleem niet: de ruimten die dicht bij de cv-ketel liggen worden snel warm, maar de vertrekken verderop bereiken niet de gewenste temperatuur. U denkt het ongemak te kunnen verhelpen door de thermostaat in de woonkamer iets hoger te zetten, waar het vervolgens te warm wordt. Niet erg comfortabel dus, en uw gasverbruik is onnodig hoog!

De hoofdoorzaak van het comfortprobleem is dat het water in het verwarmingssysteem niet goed wordt verdeeld over de radiatoren. Het waterzijdig inregelen van uw installatie kan dit probleem verhelpen.

Van alle radiatoren wordt het verschil in temperatuur tussen het instromende en het uitstromende water gecontroleerd. Indien nodig gecorrigeerd. Het kan zijn dat de radiatorkranen in uw installatie minder geschikt zijn voor waterzijdig inregelen. In dat geval kunt u deze laten vervangen. De kosten van waterzijdig inregelen zijn afhankelijk van de bestaande CV installatie. De bescheiden investering die u doet, weegt echter niet op tegen de vele voordelen die waterzijdig inregelen biedt.

Uw comfort verbetert, doordat alle ruimten in huis de gewenste temperatuur hebben. Daarnaast functioneren installaties efficiënter als ze goed waterzijdig zijn ingeregeld. De mate van besparing is onder meer afhankelijk van de efficiëntie van de CV installatie vóór het waterzijdig inregelen, maar een besparing van 15 tot 30% is eerder regel dan uitzondering.