Duurzaamheidsprijs D66 Ommen in ontvangst genomen

Uit handen van Roos ter Beek van D66 Ommen hebben wij vanmiddag de Duurzaamheidsprijs 2012 mogen ontvangen, wij als installatietechniek Groen willen uiteraard D66 Ommen hartelijk bedanken voor deze prijs, een aanmoediging voor ons als bedrijf dat de door ons ingeslagen ‘duurzame weg’ een goede keuze is voor mens en milieu en dat we op de goede weg zijn!

Uiteraard zijn wij ons hele team dankbaar voor deze prestatie!

 


Duurzaamheidsprijs D66 Ommen

Juryraport

D66Ommen wil initiatieven van burgers en bedrijven in het zonnetje zetten middels een prijs. Een prijs die wordt toegekend aan burgens of bedrijven die zich verdienstelijk maken in het ontwikkelen van producten die bijdragen aan een schoner milieu en duurzaam gebruik van ons ter beschikking staande hulpbronnen die de natuur ons schenkt. Een aantal bedrijven hebben hierop gereageerd. Het viel de jury niet mee om een verantwoorde keuzen te maken.

Maar de Duurzaamheidsprijs 2012 wordt toegekend aan installatietechniek Groen te Ommen.

Waarom Groen? Niet alleen vanwege de naam Groen.

De website van dit bedrijf geeft enorm veel informatie over de mogelijkheden om een bijdrage te leveren aan de concretisering van het begrip Duurzaamheid. Met een echt Duurzaamheidscentrum weet dit bedrijf ondernemers, instellingen en particulieren te inspireren aantoonbaar energiezuiniger te leven.

Niet alleen aan anderen wordt hiervoor advies gegeven maar ook het bedrijf zelf heeft een goed voorbeeld gegeven door de showroom te veranderen in een duurzaamheidscentrum. Zoals het bedrijf het zelf noemt, we hebben het over een andere boeg gegooid, de duurzaame boeg wel te verstaan.

Inmiddels heeft het bedrijf talloze gebouwen rondom Ommen voorzien van nieuwe technieken en duurzame oplossingen. Ook organiseerd het bedrijf ieder jaar een Energiebespaardag, op deze voor iedereen gratis toegangkelijke dag worden veel energiebesparende en duurzame mogelijkheden getoond. Tevens krijgen bezoekers op maat gesneden oplossingen aangereikt.

Ook aan de jeugd wordt gedacht, Groen heeft op twee basisscholen in Ommen zonnepanelen geplaatst en de jeugd van deze scholen wordt middels een lespakket bewust gemaakt van het gebruik van alternatieve hulpbronnen.

Als je de website van het bedrijf bekijkt zie je heel veel voorbeelden van wat het bedrijf zo al te bieden heeft en wat al niet gerealiseerd is, te veel op hier nu op te noemen.

Kortom: D66 Ommen is onder de indruk van al uw initiatieven voor een duurzaam gebruik van materialen en energie. D66 Ommen wil daarom uw inspanningen belonen met de door ons ingestelde Duurzaamheidsprijs 2012!

Bron: Jury rapport