Herfst betekent onderhoud

De R zit weer in de naam van de maand en dat gaat door tot en met volgend voorjaar. Regen, wind en storm leggen nauwkeurig de gebreken aan uw huis of appartement bloot. Dat is niet leuk, maar u kunt dit nog tijdig voorkomen.

CV-ketels, kachels en geisers
Laat goed onderhoud plegen aan uw CV-ketels, kachels en geisers, wij kunnen dit voor u als erkend installateur uitvoeren. Het voorkomt dat de apparaten uitvallen op de koudste dagen van het jaar. Vervang eventueel de oude ketel of geiser door een nieuwe die ook zuiniger is.

Rookmelders en elektrische installatie
Controleer uw rookmelders door ze te testen, daarvoor zit een speciaal knopje op het apparaat. Vernieuw de batterijen op tijd. Rookmelders zijn heel belangrijk in deze donkere maanden, want dan ontstaan de meeste branden. Functionerende rookmelders redden vele levens.
Laat onze elektricien uw elektrische installatie controleren, voordat u deze flink gaat belasten in de donkere maanden die er aan komen. Wij kunnen u ook adviseren waar u energie kunt besparen. Bent u zelf geen deskundige elektricien , blijf dan van de installatie af en sluit niet allerlei gevaarlijke verlengingen en dergelijke aan, wij helpen u graag verder.

Hoofdwaterkraan
Valt de vorst in, zorg dan dat u weet hoe u die in het ergste geval moet afsluiten. Maar wateroverlast kan ook voortkomen uit afvoeren binnen de woning, zoals die van het toilet, de wastafel, douche, bad, vaat- en wasmachines, cv-ketel en van de gootsteen. Controleer de aansluitingen of ze goed vastzitten en ga na of de afvoeren geen kans op verstopping geven. Want dat is geen pretje als het vriest.

Dakgoten en regenpijpen
Kijk de goten en hemelwaterafvoeren na of er geen herfstbladeren in zitten of oude vogelnesten. Deze kunt u beter nu verwijderen, want anders stroomt de boel tijdens hevige regenval of door smeltende sneeuw vervelend over.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via telefoonnummer (0529) 45 22 03 of mailen naar info@installatietechniek-groen.nl