Week van de techniek 2023

Deze week hebben we leerlingen van groep 7 en 8 van de basisscholen het Koloriet, Kardoen en de Triangel uit onze gemeente Ommen op bezoek gehad in het kader van de week van de techniek. Ook hebben we groep 4 van het Koloriet op bezoek gehad omdat ook deze klas over techniek aan het werk was.

Na een rondleiding door het bedrijf waar alles werd uitgelegd mochten de leerlingen zelf aan de slag op een techniekplein ingericht samen met Wij Techniek. Er mocht een robot van PVC buizen worden gebouwd waarbij ook tot op de mm nauwkeurig moest worden gemeten. Ook maakten de leerlingen kennis met de werking van zonnepanelen dmv lampen, kraakten ze de kluis, mochten ze zelf buizen buigen, konden allerlei installaties worden bediend met een Ipad in het huis van de toekomst en moest een stuk elektra worden aangelegd waarna de lampen kon branden.

We hebben genoten van het bezoek en hopen dat de kinderen wat hebben opgestoken wat het installatievak inhoud en wat er toch allemaal gebeurd in de installatietechniek!

 

Koloriet / Groep 4

Koloriet / Groep 7

 

Triangel / Groep 7-8

Kardoen / Groep 7