Wethouder Lagas lovend op energiebespaardag

Vijfde editie energiebespaardag Groen lokt veel bezoekers.

Zaterdag 26 oktober 2013 was het alweer de 5e keer dat de energiebespaardag georganiseerd werd in en om het pand van Installatietechniek Groen.
Nadat Gerbrand Groen iedereen welkom had geheten, gaf hij wethouder Lagas het woord. In haar openingswoord sprak wethouder Lagas lovende woorden over de inzet van Installatietechniek Groen. Zij legde er de nadruk op dat er een uitstekende samenwerking is tussen Groen en de gemeente Ommen en dat Groen al meerdere jaren aan de weg timmert als het gaat om duurzaamheid en energiebesparing. Ook sprak zij lovend over het initiatief van Groen om de opleidingstruck van OTIB (Opleidingsfonds Technische Installatie Beroepen) bij het pand te plaatsen om zo bij de jeugd interesse te kweken voor het mooie beroep van installatiemonteur.

Wethouder Lagas benadrukte dat mede dankzij Groen de gemeente Ommen op de 3e plaats staat in Overijssel als het gaat om het aantal geplaatste zonnepanelen en noemde het van groot belang, dat de inwoners van de gemeente Ommen goed voorgelicht worden over de mogelijkheden van duurzame energie en eventuele subsidies.

Over de gehele dag lieten enige honderden bezoekers zich uitgebreid voorlichten over allerlei vormen van energiebesparing en duurzame energie. Veel aandacht ging uit naar de opgestelde warmtepomp, maar er was ook veel belangstelling voor zonnepanelen, zonneboilers, pelletkachels, LED-verlichting, isolatie- en dakwerk en CV regelingen.
Topper van de dag was echter opnieuw de interesse voor de nieuwste CV ketels. Aan de verkoop van de dag was een verloting verbonden. De familie Strampel uit Ommen won een gratis set zonnepanelen.