Nieuwbouw duurzaam Kantoorgebouw Fides MKB Hardenberg

In december 2011 is begonnen met de nieuwbouw van een nieuw kantoor voor Fides MKB accountants in Hardenberg. Het nieuwe gebouw wordt gekenmerkt door duurzaamheid welke door ons worden aangelegd.

De elektrische installatie voor het kantoorgebouw wordt compleet aangelegd door ons, DATA aansluitingen, verlichting, evenals vloerzuilen en een in het zicht blijvende kabelgoot waar de verlichting aan zal worden bevestigd.

Voor de verwarming en koeling van het pand is gekozen voor vloerverwarming in combinatie met een warmtepomp installatie waarbij gebruik wordt gemaakt van ‘aardwarmte’ door een buiten het pand aangelegde bron (vertikale bodemwisselaar).

Ook is er een compleet ventilatiesysteem met warmteterugwinning aangelegd wat geheel in het zicht door het gebouw zichtbaar is, de unit van Stork is op het dak van het gebouw geplaatst, tevens staat op het dak een zonne-energie installatie geop het dak van het gebouw, er zijn hier 20 zonnepanelen geplaatst met een totaalvermogen van 4600 wattpiek

Boven: vooraanzicht pand Fides MKB Hardenberg

Onder: kabelgoot elektra/verlichting en ventilatiein het zicht bovenlangs door de kantoren

Onder: Stork ventilatieunit met warmteterugwinning